Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO: Handbal, Liga Națională – Înfrângere la limită după un meci tensionat!

  • CSM Focșani 2007 – HC Dobrogea Sud 25-26 (9-12)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu –Ragea, Popovici, Drăgan – 3 goluri, Miroiu – 6, Marjanovic – 8, Hrimiuc, Mocanu, Rață – 5, Krstevski – 1, Marijanac – 1, Eros, Makrishin – 1, Mănescu.

HC Dobrogea Sud: Vasile, Ștefan, Andrei – 3, Kikovani, Ilie – 4, Preda, Stănescu – 6, Caba – 3, Nikolic – 1, Vegar, Stankovic – 2, Komogorov – 4, Bruj, Susanu – 1, Loghin – 2. 

CSM Focșani 2007 și HC Dobrogea Sud s-au întâlnit joi, 5 mai, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă într-un meci contând pentru etapa a 26- a Campionatului Ligii Naționale. La capătul unei dispute aspre, în multe momente tensionate și datorită deciziilor arbitrilor Claudiu Belean și Ștefan Hendrea, care au dezavantajat mai mult gazdele, constănțenii s-au impus cu 26-25. Cei doi arbitri au fost în mod vădit timorați de agresivitatea oficialilor constănțeni Buricea și Stănescu, mereu puși pe harță, pe contestare, pe incitare la agresivitate, stare transmisă și unora dintre jucători. 

Cu sau fără legătură cu acestea, de reținut că formația focșăneană a rămas repede fără doi titulari – Popovici, în apărare, plecat din sală direct la spital, accidentat și în atac Eros, foarte bun cu Dinamo București, care a urmărit meciul de pe bancă, fiind accidentat încă din primele minute. Prestația gazdelor trebuie judecată și din această perspectivă! Este adevărat că în atac, în prima parte a jocului, focșănenii nu au reușit să marcheze în unele cazuri nici din situații de unu la unu cu portarul Dan Vasile. Dacă la pauză oaspeții aveau doar trei goluri avans, a fost și pentru că apărarea, cu un Marocico imperial de mai multe ori, a blocat atacurile adversarilor. 

La începutul părții a doua a întâlnirii, Dobrogea Sud a luat un avans de 6 goluri, scor 10-16. A urmat seria de șase goluri ale CSM 2007 – Rață, Miroiu de trei ori, Makrishin și Marjanovic și unul al dobrogenilor și meciul a fost adus pe coordonatele sale firești! În minutul 49 a fost egalitate, 19-19 apoi 21-21 în minutul 52. O lovitură de la 7 metri ratată și un atac rispit din grabă ale focșănenilor și trei reușite consecutive ale oaspeților care aveau 25-23 în minutul 59, au decis învingătoarea. Puteau să câștige însă și gazdele care, în ansamblu, 

au făcut un joc bun spre foarte bun, dacă este avută în vedere valoarea adversarului.  

Tot joi seara, CSU din Suceava, care mai putea spera la locul 6 ocupat de CSM 2007, a terminat la egalitate cu Steaua București și se află la 8 puncte distanță, imposibil de recuperat în ultimele două etape. În consecință, ediția 2021-2022 a campionatului Ligii Naționale se va termina cu echipa Focșaniului pe locul 6! Aseară, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă CSM Focșani 2007 a întâlnit pe Minaur Baia Mare, într-o restanță din runda a 20-a. Au arbitrat Ciprian Popa și Ionuț Velișca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?