Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Elevii din Dumitrești nu au acces la noul teren de sport, construit în curtea școlii, însă unii adulți da

Terenul de sport de la Școala Dumitrești a fost transformat în teren de fotbal pe care nu au acces copiii unității de învățământ pentru orele de educație fizică. Au trecut aproape trei săptămâni de la inaugurarea terenului cu suprafață sintetică din curtea Școlii Dumitrești însă niciun copil nu poate intra pe acest teren. Cu excepția celor care joacă fotbal la partidele organizate seara de un grup de privilegiați ce dețin cheile de la noua suprafață de joc. Deși a fost terminat și inagurat încă din 21 aprilie, terenul nu a fost returnat la Școală, iar autoritățile locale se pregătesc să îl transforme în teren de fotbal. Oamenii din comună spun că aproape în fiecare seară se joacă meciuri de fotbal pe noul teren. Situația a trecut nebăgată de seamnă în perioada vacanței de Paște însă odată cu reluarea cursurilor au început să apară discuții despre acest teren și cine trebuie să îl folosească. Părinții au început să întrebe ce se întâmplă, de ce nu poate fi folosit terenul care este în curtea școlii, practic singurul teren pe care îl are școala pentru activități sportive. „Fetița mea a venit plăngând acasă pentru că nu pot intra pe teren și trebuie să meragă în altă sală pentru orele de educație fizică”, ne-a spus un părinte din Dumitrești. De asemenea, tatăl unui băiat de la aceeași școală era revoltat că fiul său nu are acces pe teren la orele de educație fizică, dar seara sunt organizate meciuri de fotbal. 

Contactat tefonic, profesorul de educație fizică Marius Bodoc a confirmat că elevii nu au acces la teren, iar cheia este este la primărie. Motivul invocat de autorități a fost cel că nu ar fi făcut recepția lucrării „Luni, la rugămințile copiilor, am cerut o cheie pentru a avea acces la terenul de sport. Conducerea școlii mi-a transmis că nu este nicio cheie, iar pe teren nu se poate intra”, ne-a spus profesorul de educație fizică. Acesta ne-a relatat că a mai avut o dispută după ce, în urmă cu o lună, a făcut un referat de necesitate pentru materiale de care are nevoie la orele de educație fizică, cum ar fi mingi, coarde. Deși nu trebuia, solicitarea a fost discutată la ședința Consiliului de Administrație, din care face parte și primarul comunei. Însă edilul ar fi spus în cadrul ședinței că „dacă îi luați ceva acestuia, vă promit că nu mai dau niciun ban la școală”. 

Primarul vrea ca terenul să fie folosit doar pentru meciuri de fotbal

Primarul liberal al comunei Dumitrești, Adrian Banaurs, ne-a confirmat că terenul nu poate fi folosit de elevii școlii din localitate, dar a justificat această decizie prin faptul că nu au fost finalizate procedurile de recepție a lucrării și prin lipsa unui regulament de utilizare a terenului respectiv. Mai mult, primarul a susținut că terenul va putea fi folosit doar pentru jocuri de fotbal, de fapt o interdicție pentru folosirea terenului de către elevi la orele de educație fizică unde nu se joacă doar fotbal ci și alte sporturi. Primarul ne-a confirmat că a fost făcută o sesizare despre această situație și la Școala din Dumitrești din partea profesorilor de educație fizică. „Este o investiție a Primăriei. Suntem încă în procedură de recepție. Știu doleanța dumnealor, contrele dumnealor dar au fost 20 de ani la putere și se juca fotbal în mocirlă și în bolovani la Dumitrești. Eu mă așteptam să spună că este un pas important, nu că ar fi cine știe ce investiție, dar am făcut-o pentru Dumitrești, pentru tineret, să se joace fotbal la Dumitrești. Trebuie să avem un regulament, o hotărâre de Consiliu Local. Până la urma urmei, terenul respectiv nu este făcut numai pentru elevi, este pentru toată comunitatea. Vom stabili, de exemplu că se predă școlii în timpul orelor de curs, cu niște reguli, că nu jucăm pe ploaie, după ploaie. Și eu am copilul la școală, întâmplător face sportul cu dumnealui și spunea să meargă în adidași la trei zile după ce a plouat. Trebuie să stabilim ce sporturi se pot juca pe el. Dacă o să văd că joacă fotbal acolo, nu este nicio problemă. Dar așa cum văd dumnealor sportul este complicat pentru ei pentru că acest teren trebuie folosit pentru fotbal, nu sărituri, nu altceva. Trebuie intrat cu un echipament adecvat acolo, nu cu bocanci”, ne-a spus primarul Banaurs, care ne-a arătat și o fotografie cu terenul respectiv înainte de a fi amenajat. 

Referitor la referatul profesorului Bodoc, primarul susține că a solicitat ca la cheltuirea banilor să fie luate în calcul referate de la mai mulți profesori, nu doar de la profesorii de educație fizică. Deși spune că terenul se află încă în procedură de recepție, chiar primarul Banaurs a anunțat, pe 21 aprilie, pe pagina de facebook că a fost inaugurat terenul de la școală. Iar inaugurarea unui teren sportiv se face după finalizarea recepției tehnice. 

Pe de altă parte, potrivit Companiei Naționale de Investiții, la Dumitrești este prevăzută  o investiție de peste un milion de lei, într-un proiect pentru o bază sportivă tip 2, adică un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis cu clădire vestiare. Inițial, în 2020, acest proiect urma să fie realizat pe terenul școlii din Dumitrești. Însă surse oficiale ne-au explicat că noua conducere a Primăriei nu a fost inițial de acord cu locația din cauza lucrărilor suplimentare, respectiv excavarea unei porțiuni pentru locația vestiarelor. De aceea a fost aleasă o altă locație pentru proiectul CNI care a rămas pe lista sinteză de investiții. 

Sursa foto: Facebook/ Primăria Dumitrești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?