Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Box – Cătălin Paraschiveanu, la a 21-a victorie la profesioniști!

Cătălin Paraschiveanu a revenit în ring după o mai lungă pauză impusă de pandemie. Campionul de la Focșani a boxat sâmbătă, 7 mai, în ”Noaptea Campionilor” din promoția Boxing Fight Championship event, gală ale cărei meciuri au avut loc în Sala Constantin Jude din Timișoara. Într-un meci programat pentru șase runde cu ungurul Gyorgy Mizsei, ”fost campion european UE și al Ungariei”, Cătălin Paraschiveanu a câștigat prin KO în repriza a treia. Cătălin a dominat în totalitate jocul. La finalul primei reprize adversarul a fost aproape KO, dar a fost salvat de gong, în repriza a doua a rezistat cumva, pentru ca în cea de a treia repriză, să fie fulgerat de un croșeu de stânga la bărbie în urma căruia a rămas la podea! Cătălin a etalat același box elegant, tehnic, spectaculos și eficient. Stilist rafinat, sigur pe mijloacele sale, Cătălin Paraschiveanu a brodat în ring cu combinații de lovituri, încântătoare, cu care a produs o puternică impresie. Victoria sa, așteptată, previzibilă, a fost dublată de o prestație ce anunță vremuri bune pentru un campion ajuns la maturitatea exprimării. După meci, a postat pe facebook: ”Am revenit în ring cu o victorie frumoasă după o pauză de mai bine de doi ani și o perioadă dificilă în care chiar mă gândeam să renunț! Țin să mulțumesc din suflet familiei și tuturor prietenilor care mi-au rămas aproape și m-au susținut! Mulțumesc sponsorilor Autovip, FONSTER, VRASINTER, Dentrust, GM Construzioni, UMO Serv, Restaurant Italian IL Piacere Focșani, Fight Academy Vio pentru sprijinul în pregătirea acestui meci!”    

Este limpede că viața de campion la profesioniști nu este ușoară și că pot fi și momente în care apare și tentația abandonului nu în ring, ci în afară, în munca pentru continuarea în box. Altfel nu ar fi spus Cătălin că se gândise să renunțe. Ieri, într-o scurtă discuție, mi-a spus că fără susținere îi este foarte greu. Altfel spus, are nevoie de susținere și oricine are mijloacele să i-o ofere este așteptat să o facă, inclusiv pentru că un campion de talia lui Cătălin Paraschiveanu reprezintă Focșaniul. Cătălin mi-a mai spus că pentru el ”ar urma un meci important pentru o centură, la meci fiind prezent și vicepreședintele de la WBC care a zis că după acest meci am intrat din nou în clasamentul WBC, cea mai importantă versiune din boxul profesionist mondial”. Programarea pentru un viitor meci ar urma să fie făcută de WBC. 

Cătălin Paraschiveanu a debutat la profesioniști în 2014, a luptat de 22 de ori, a câștigat de 21 de ori. Este căștigătorul Centurii World Boxing Council Mediterranean Super Middle în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?