Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Festivalul de la Cannes face un salt în lumea virtuală cu Fortnite

Festivalul de la Cannes, ajuns la cea de-a 75-a ediţie şi care se va desfăşura în perioada 17 – 28 mai, va face o incursiune în lumea virtuală cu ajutorul jocului video Fortnite, prin intermediul căruia utilizatorii se vor putea pune în pielea unui reporter, unui actor sau a unui regizor, relatează EFE. „Pentru noi era important să aducem Festivalul de la Cannes la îndemâna noilor generaţii. Cel mai mare festival de filme din lume trebuie să fie accesibil tuturor: platformele jocurilor video sunt locul perfect pentru a implica această generaţie”, notează miercuri într-un comunicat consilierul delegat al mediului online francez Brut.

Brut, lansat în 2016 şi destinat în principal tinerilor, este difuzat în principal pe reţelele de socializare şi în format video şi a devenit recent partener al festivalului. Mediul online a reamintit în comunicatul său, că de mai multe luni dezvoltă experienţe specifice în noi formate. Studioul Vysena a recreat virtual câteva dintre locurile cele mai cunoscute de pe Croazetă, precum Palatul Festivalurilor şi celebra sa scară, pe care trebuie să o urci obligatoriu ca să intri în sala de proiecţie a filmelor.

Utilizatorul poate trăi experienţa ca şi cum ar fi un reporter, un actor care participă la un photocall sau care păşeşte pe covorul roşu, oferindu-i posibilitatea de a strânge laolaltă întreaga distribuţie a filmului, sau de a porni în căutarea paginilor pierdute ale unui scenariu prin întreg oraşul. Nu este singurul semn cu ochiul pe care Cannes îl face anul acesta noilor generaţii, având în vedere că festivalul s-a asociat şi cu TikTok, creând un concurs de scurtmetraje în această categorie unde vor putea fi prezentate conţinuturi exclusive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?