Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Mărășești. Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“ va fi reabilitat

Mai multe instituții de învățământ din Mărășești se află în plin proces de reabilitare. Pe lista de investiții se află și Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“ care va fi reabilitat și modernizat în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic «Eremia Grigorescu» din orașul Mărășești, județul Vrancea“ are o valoare estimată la 13,4 milioane de lei. „Prin proiect se propune reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Orașul Mărășești, Județul Vrancea, dotarea cu echipamente și instalații specifice și amenajarea cu sistematizarea perimetrului de intervenție. Sunt propuse lucrări de reabilitare cu anumite intervenții asupra structurii, amenajarea interioară, dotarea cu echipamente și instalații specifice și amenajarea/sistematizarea perimetrului de intervenție“, se arată în descrierea pe scurt a investiției.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: „Asigurarea unor spații fizice sigure și proiectate pentru a promova noi abordări de predare și învățare pentru o pregătire profesională de calitate și relevantă pentru nevoile pieței muncii, adaptate nivelului de dezvoltare tehnologică și cerințelor specifice sectoarelor economice, prin reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești, care să contribuie ulterior la creșterea procentului de înscriere în învățământul liceal la nivelul orașului Mărășești cu 11%; Îmbunătățirea procesului educațional prin dotarea Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești cu echipamente didactice și materiale specifice pentru educație care vor duce la scăderea ratei abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii cu cel puțin 5% în rândul populației orașului Mărășești și la creșterea gradului de cuprindere în învățământul liceal cu cel puțin 5% până în anul 2023; Propunerea de soluții eficiente care să conducă la reducerea consumului de combustibil convențional utilizat la prepararea agentului termic pentru încălzire și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cu efect pozitiv asupra schimbărilor climatice, și a independenței energetice a României”. 

Primăria Mărășești mai are în derulare și proiectul de investiție privind „Reabilitarea și modernizarea Grădiniței Nr. 3 din orașul Mărășești, județul Vrancea“. Practic, grădinița va fi reabilitată, modernizată și dotată cu echipamente necesare desfășurării activității didactice datorită unei finanțări de peste 3,7 milioane lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?