Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

De Paști, pacienții Spitalului Județean Focșani vor avea meniu special

Și în acest an, de Paști, pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani vor avea parte de un meniu special care va include, printre altele, tradiționalele ouă roșii, cozonac și friptură. Conducerea spitalului spune că deși alocația de hrană a unui bolnav pe zi „reprezintă o sumă infimă, din care este foarte greu să asiguri trei mese, ne-am implicat și am reușit ca și în acest an, bolnavii din Spitalul Județean de Urgență Focșani să primească o masă specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale, așa cum este creștinesc‟. 

Meniul comun de duminică, 24 aprilie, va include: la micul dejun: ceai, ou fiert roșu și pate de ficat; la prânz: ciorbă de legume cu paste dreasă cu ou, friptură de pui, piure de cartofi, salată de varză, cozonac și suc natural de mere; la cină: salam, cașcaval, orez cu lapte și ceai. În ceea ce privește pacienții care sunt la regim, la recomandarea medicului curant, în funcție de dietă, meniul de Paști va fi următorul: la micul dejun: ceai, unt, gem, brânză dulce și ou fiert; la prânz: ciorbă de legume cu paste dreasă cu ou, friptură de pui cu orez, cozonac, suc natural de mere, iar la cină: macaroane cu brânză – brânză dulce și smântână, biscuți și ceai. 

Pentru masa de Paști a pacienților, am pregătit în jur de 500 de porții. Întotdeauna am căutat și găsit soluții astfel încât pacienții să nu aibă de suferit, dorindu-ne ca și în acest an, de Paști, să le oferim o masă specială cu ouă roșii, cozonac și friptură‟, a spus Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean Focșani. 

Bolnavii care vor și pot să participe la Slujba de Înviere, vor putea merge la Capela „Sfântul Pantelimon‟ situată în curtea spitalului, iar cei care nu vor putea merge la slujbă, vor primi Lumina Sfântă de la angajații spitalului care vor fi de tură în acea noapte. „Tuturor cetățenilor județului care vor apela la serviciile spitalului nostru le recomand ca, mai ales în zilele acestea, să nu aglomereze UPU, și, atunci când vor veni la spital, să aibă răbdare și să fie înțelegători. Să mănânce cumpătat și să aibă grijă de sănătatea dânșilor. Tuturor colegilor mei, personalului medical și auxiliar le doresc, în primul rând, multă sănătate dumnealor și familiilor dumnealor și să aibă grijă și de sănătatea pacienților care trec pragul spitalului nostru‟, a mai spus Constantin Mândrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?