Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Costum tradiţional din Vrancea, purtat de Regina Elisabeta, pe un timbru din emisiunea filatelică „Colecţii. Palatul Elisabeta”

Emisiunea filatelică „Colecţii. Palatul Elisabeta” va fi disponibilă, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis joi AGERPRES, emisiunea, alcătuită din şase timbre, şase minicoli, o coliţă dantelată şi două plicuri prima zi a emisiunii, asociază costumelor populare din patrimoniul Palatului Elisabeta, imaginile reginelor sau principeselor din Familia Regală a României şi elemente statuare, iar pe plicurile prima zi, imagini de interior din Saloane ale Palatului Elisabeta.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei prezintă un costum tradiţional din Pădureni, 1/2 sec. XX, gospodărie, care a fost purtat de Regina Elena, iar timbrul cu valoarea nominală de 3,80 lei redă un costum de mireasă din Argeş, 1/4 sec. XX, atelier sătesc, care a fost purtat de Regina Maria. Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,90 lei este reprezentat un costum tradiţional din Vrancea, 1/4 sec. XX, gospodărie, purtat de Regina Elisabeta, în timp ce un costum tradiţional din Muscel, haină de inspiraţie tradiţională, 1/4 sec. XX, atelier sătesc, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei, a fost purtat de Principesa Ileana. Un costum tradiţional din Vâlcea, 1/4 sec. XX, gospodărie, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, a fost purtat de Principesa Mărioara, iar pe timbrul cu valoarea nominală de 15,60 lei este redat un costum tradiţional din Romanaţi, 1/4 sec. XX, gospodărie, care a fost purtat de Regina Maria. Pe coliţa emisiunii cu valoarea nominală a timbrului de 32 lei este ilustrat un costum tradiţional din Olt, 1/4 sec. XX, gospodărie, mai informează Romfilatelia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?