Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: „Hai cu noi să mergi pe jos!”, cel mai plăcut proiect demarat de Școala Bordești

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești au demarat cel mai interesant și plăcut proiect educațional derulat până acum, destinat tuturor celor dornici de mișcare în aer liber. Intitulat „Hai cu noi să mergi pe jos!”, proiectul își propune să dezvolte în rândul elevilor, cadrelor didactice, a comunității locale din Bordești, dorința de a face zilnic mișcare, în special de a parcurge periodic distanțe însemnate. Prima activitate din proiect au făcut-o elevii de clasa a VIII-a împreună cu profesorul de educație fizică și sport Aurel Șelaru, coordonatorul proiectului, care au pornit pe jos de la școala din localitate, au mers pe drumul spre râpa mică, au coborât pe cărări și poteci șerpuite prin pădure și au ajuns în comuna Gura Caliței. Au făcut vreme de cîteva minute un popas, după care și-au continuat drumul spre localitatea Dragosloveni din comuna Dumbrăveni. La intersecția cu drumul comunal ce duce la Mănăstirea Recea, grupul de temerari a cotit la dreapta și au ajuns la izvorul cu apă rece de la Recea. Și-au ostoit setea din apa izvorului după care au pornit la drum spre Bordești. 

Pentru ca efortul să fie unul pe măsură au lăsat la o parte drumul de asfalt și au cotit-o din nou pe cărări și potecuțe prin păduri și apoi prin vii și în cele din urmă au ajuns de unde au plecat, adică la școala din localitate. „După doi ani de pandemie, domnului profesor Aurel Șelaru i-a venit o idee și am decis împreună cu noi, elevii Școlii Bordești, să dăm drumul la un nou proiect și să facem o plimbare în natură. Pornind din Bordești am luat-o pe o străduță ce ne-a dus într-o pădure plină de cărări întortochiate, toți alergând cu sufletul la gură și uimiți de priveliștea frumoasă. Plimbându-ne, într-un sfârșit am ajuns la Gura Caliției, iar de acolo am poposit la izvorul din Dragosloveni – Recea. Urmând o altă cărăruie tot prin pădure am ajuns din nou la școală. Ne-am bucurat extrem de tare și ne dorim să mai mergem în asemenea plimbări, luând-o ușor la pas. Îi mulțumim domnului nostru profesor pentru toate momentele de neuitat”, a spus Miruna Bălănică, elevă în clasa a VIII-a. Au urmat elevii de la școala de structură din Bordeștii de Jos care au pornit în mersul pe jos în satul de reședință, au ajuns la drumul Gogu și apoi pe pajiștile minunate de sub monument, au trecut pe la stâna lui George și au ieșit pe niște poteci la școală. Un alt traseu a fost pe Corbu, padurea de nuci, Valea Bisericii și întoarcere la școală. În etapele următoare vor merge în drumeție elevii din clasele primare însoțiți de directorul școlii, profesoara Daniela Burducea și învățătoarele Ana Rotaru, Camelia Chioveanu, Mihalea Chiriac și Lenuța Panaite. Un alt punct de plecare îl vor avea și profesorii Mihai Bîndar, Claudia Ioniță, Lăcrămioara Marinescu, Vasilica Lalu, Mădălina Riciu, Ionuț Bercaru, Laura Bercaru, Constantin Riciu, care vor însoți elevii în următoarele deplasări. 

„Am dat startul celui mai frumos proiect de mișcare pe care îl vom extinde la nivelul județului Vrancea și al întregii țări. Elevi, tineri, vârstnici, indiferent de vârstă și de preferințe au nevoie de mișcare și de aer curat. „Hai cu noi să mergi pe jos!” nu costă nici un ban, ci doar implicare, deschidere și cadre didactice implicate. Așa cum la Bordești toți colegii mei se vor implica, sunt convins că toți colegii mei din Vrancea și din țară vor prelua această idee și vor face mișcare. Facem trei lucruri deodată: mișcare, sănătate și ne cunoaștem locurile natale, județene și naționale. Vă aștept pe toți să facem școala din Vrancea și din toată țara cunoscută și de ce nu să intrăm din nou în Cartea Recordurilor așa cum am făcut-o în mai 2018, când am obținut recordul „Cel Mai Mare Flashmob de educație fizică” (Largest Workout Flashmob)”, a spus profesorul Aurel Șelaru de la Bordești, cel care a avut această idee.

         

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?