Medici noi la Spitalul Județean Focșani. Interviu cu medicul internist Iuliana Obreja, absolventă a Colegiului Cuza din Focșani

0
7251

Medicul Iuliana Obreja, specialist în Medicină Internă, este unul dintre cei mai noi membri ai echipei medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani. Dr. Iuliana Obreja este focșăneancă și spune că visul de a deveni medic a apărut încă din fragedă copilărie, motiv pentru care, după ce a absolvit Colegiul Național „Al. I. Cuza‟ din Focșani, profil chimie-biologie, s-a îndreptat către Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa‟ din Iași. „Încă din copilărie am avut dorința de a ajuta atât oamenii, cât și animalele. Am fost întotdeauna empatică față de cei din jurul meu și am considerat că este foarte important să oferi ori de câte ori poți ajutorul de care cineva are nevoie.

Trecerea de la liceu la facultate a fost relativ grea prin prisma faptului că la facultate m-am întâlnit cu un volum mult mai mare de învățare, însă, dacă există motivație și-ți place ceea ce faci, nimic nu-ți poate sta în cale‟, spune dr. Iulian Obreja.

Focșăneanca a ales Medicina Internă pentru că „este o disciplină complexă; este ramura și specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul nechirurgical al afecțiunilor, în special cele ale organelor interne. De precizat că, Medicina Internă se adresează adulților‟.

În timpul studenției, dr. Iuliana Obreja a făcut practică atât la Spitalul „Sfântul Spiridon‟ din Iași, cât și la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon‟ Focșani, aici fiind locul în care a avut parte de „oameni foarte bine pregătiți, gata oricând să-ți ofere ajutorul de care ai nevoie‟. „Am ales să lucrez la Spitalul Județean Focșani din recunoștință pentru ceea ce am învățat aici în timpul studenției. Sunt foarte recunoscătoare pentru că mi s-a permis să fac practică de vară în acest spital, studentă fiind la acea vreme. Medicii de aici au fost întotdeauna săritori. Plecam acasă de la spital cu cărți pe care mi le dădeau medicii să le citesc, iar a doua zi reveneam la spital entuziasmată să văd cazurile noi de pe secție. Am făcut practică în Compartimentul de Primire-Urgențe și-i mulțumesc doamnei doctor Dana Dincă pentru că mi-a permis să vin vară de vară să văd cazuri noi care, pentru un student, erau fascinante. De asemenea, am făcut practică pe secția de Chirurgie Plastică și eram fascinată de lambouri, de suturi… abia așteptam să vin a doua zi să văd ce mai este nou pe secție‟, povestește dr. Iuliana Obreja.

„La Spitalul Județean am găsit o echipă tânără‟

Medicul Iuliana Obreja s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Județean Focșani în vara anului trecut și spune că a rămas plăcut surprinsă de ceea ce a găsit aici. „La Spitalul Județean Focșani am găsit o echipă tânără formată din colegi de-ai mei din Facultate, ceea ce m-a bucurat. Aici este un suflu tânăr, sunt medici care au, la fel ca mine, dorința de a face bine. Spitalul este dotat cu aparatură modernă, în special pe secția Cardiologie, și am avut bucuria să constat că și medicii chirurgi efectuează endoscopii digestive superioare și inferioare, nu doar gastroenterologii‟, spune medicul.

Pasionată de ceea ce face, dr. Iuliana Obreja spune că nu s-ar vedea făcând altceva pentru că, „deși știam că este un volum foarte mare de muncă, medicina mă împlinește. Îmi place foarte mult să ajut oamenii‟. Totodată, medicul spune că a primit de fiecare dată „feedback pozitiv din partea pacienților. Chiar sunt pacienți care se întorc pentru reevaluare și merg bine pe tratamentul inițiat sau continuat de mine, lucru care nu poate decât să mă bucure. Este foarte important să ne facem analizele anual, chiar de mai multe ori pe an, în cazul în care se impune‟.

Dr. Iuliana Obreja este mama a doi copii de 6 și 3 ani de care este foarte mândră și spune că reușește cu succes să-și îndeplinească atât atribuțiile de serviciu, cât și cele de mamă. Ce mesaj le transmite medicul tinerilor care vor să studieze medicina? „Îi așteaptă un volum mare de informații pe care trebuie să le asimileze. Trebuie să facă niște eforturi pe care alții nu le-ar face. Și, cel mai important, să nu uite partea de empatie față de pacient; întotdeauna un medic trebuie să fie lângă pacient pentru a-l ajuta‟.

Colegilor de la Spitalul Județean Focșani, dr. Iuliana Obreja le mulțumește pentru că a fost primită „cu brațele deschise‟. „Îi mulțumesc domnului manager pentru că m-a primit cu brațele deschise și a fost întotdeauna receptiv la dorințele mele; îi mulțumesc domnului director medical, le mulțumesc colegilor pentru frumoasa primire și îi mulțumesc, în mod special,  domnișoarei doctor Florentina Dudu, șefa secției de Medicină Internă‟, conchide dr. Iuliana Obreja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here