Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO: Final fericit, la Focșani, pentru o femeie însărcinată care a plecat din Ucraina cu doi copii mici

La început a părut o mare tragedie, dar solidaritatea unor oameni care nu s-au mai văzut vreodată a schimbat din nou destine. O mamă şi doi copii, plecați din Ucraina, nu au mai fost de găsit zile în şir după ce au ajuns în România. În căutarea lor s-au implicat voluntari şi autorităţi, dar şi jurnaliştii TVR. Un mesaj pe o reţea de socializare s-a dovedit în cele din urmă salvator: femeia şi copiii sunt bine, la Focşani, dar au stat zile bune în spital cu Covid şi pneumonie după două zile de aşteptare în frig, să treacă frontiera din Ucraina.

Pe 5 martie, Iulia, însărcinată cu al treilea copil și cu cei doi fii ai ei, Arsene şi Valeriy, au intrat în România pe la vama Siret. De atunci, soţul ei rămas în Ucraina, nu a mai reuşit să ia legătura cu familia. Speriat, a contactat voluntarii de la Siret. Dar și jurnaliștii Ştirilor TVR. Un basarabean stabilit în Romania, s-a implicat și el în căutări. Iar un mesaj postat pe o platforma de socializare a arătat ce înseamnă solidaritatea românilor în faţa tragediei. Anunţul respectiv s-a răspândit în mai multe grupuri.

Drumul mamei însărcinate care plecase cu cei doi copii din calea invadatorilor a fost presărat de obstacole, iar problemele nu au dispărut nici după ce au trecut în România. Două zile a stat la coadă să poată trece frontiera. Apoi, în tabăra de la Siret a fost preluată de o voluntară şi o traducătoare. O familie inimoasă i-a primit acasă… la Focșani. Iar miercuri seară femeia și copiii au reușit să ia legătura și cu soțul rămas în Ucraina după ce au primit o cartelă telefonică de la voluntari.

Din păcate nu toate poveştile refugiaților au un final fericit… Veştile negre de pe front ajung repede și în tabăra de refugiați de la Siret. Aproximativ 500.000 de ucraineni au trecut în România de al începerea invaziei ruse.

Sursa text și video: stiri.tvr.ro – https://bit.ly/3u6BcdJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?