Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Orar modificat la centrele de vaccinare din Focșani și Adjud

De marți, 1 martie 2022, Centrul de vacccinare Dispensar medical Sud Focșani își modifică programul de lucru, a transmis Direcția de Asistență Socială Focșani. „Ca urmare a scăderii numărului de persoane vaccinate, programul de funcționare al Centrului de Vaccinare împotriva COVID-19, organizat de către Direcția de Asistență Socială Focșani la Dispensarul medical Sud din strada Revoluției nr. 12, Focșani, va fi, începând cu data de 01.03.2022, de luni până sâmbătă, astfel:
– Luni, Miercuri și Vineri între orele 16:00 – 20:00
– Marți, Joi și Sâmbătă între orele 08:00 – 12:00
– Duminică – ÎNCHIS
Reamintim că, din 26 ianuarie 2022, a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani în România. Platforma de programare (vaccinare-covid.gov.ro) permite  programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate aproximativ 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.
Unul dintre aceste cabinete de vaccinare pediatrice se află în cadrul centrului de vaccinare împotriva COVID-19, organizat de Direcția de Asistență Socială Focșani la dispensarul medical Sud, situat în strada Revoluției nr. 12. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. Este obligatoriu acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor. Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Cominarty (Pfizer BioNTech) este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Este important de precizat faptul că, dacă se inițiează vaccinarea copiilor care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg. În urma finalizării evaluării datelor științifice a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA (Agenția Europeană a Medicamentului), cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare) asigură populația de transparență și responsabilitate în comunicarea cu prioritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare al populației să se realizeze întru-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, transmite Direcția de Asistență Socială Focșani. 

De asemenea, Primăria Adjud a transmis că a fost modificat programul la Centrul de Vaccinare din municipiu. Începând de marți, 1 martie 2022, acesta funcționează zilnic, între orele 11:00 – 17:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?