Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Toate spitalele militare sunt pregătite să primească militarii răniți în războiul din Ucraina

România va acorda sprijin medical militar pentru Armata Ucrainei. Duminică, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au postat pe pagina de Facebook un comunicat prin care anunță că ,,din dispoziția prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naționale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina”. Am luat legătura și cu reprezentanții Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu” din Focșani care ne-au spus că ,,spitalele militare sunt pregătite pentru a primi militarii răniți în măsura solicitărilor care vin. La nivelul Spitalului Militar Central de la București s-a înființat un centru pentru persoanele care vor să doneze sânge pentru cei răniți”, aceștia adăugând că și Spitalul Militar din Focșani este pregătit să ofere sprijin medical militarilor ucraineni răniți în război.
În comunicatul postat pe Facebook de MApN se mai arată că ,,începând de astăzi, 27 februarie, ora 12.00, Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale, care funcționează în București în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, va fi deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniți. Centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi așteptați în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134″. Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea, dr. Elena Dumitriu a spus că, în această după amiază va avea loc o ședință în cadrul căreia se va hotărâți dacă va fi demarată și la nivelul județului Vrancea o campanie de donare de sânge pentru Ucraina.

„De asemenea, suntem pregătiți să primim răniți atât în spitalele din rețeaua militară, cât și cea civilă din țară noastră”, se mai arată în comunicatul remis duminică de MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?