FOTO: Medicul Adrian Boicu, colonel (r), noul manager al Spitalului din Adjud

0
3793
Manager nou la Spitalul Municipal Adjud!
Spitalul Municipal Adjud are, din această săptămână, un nou manager în persoana domnului Adrian Boicu, medic primar în specialitatea ortopedie-traumatologie și colonel medic în rezervă.
Acesta a fost numit astăzi în funcție prin dispoziția domnului Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud, în urma concursului organizat în data de 14 februarie și a semnat, într-un cadru oficial, contractul de management pentru o perioadă de 4 ani.
Printre principalele obiective ale noului manager al Spitalului Municipal Adjud se regăsesc transformarea acestuia în spital de urgență, reorganizarea structurii spitalicești și modificarea organigramei acestuia pentru a veni în întâmpinarea cererii de servicii medicale prin înființarea de noi specialități, creșterea siguranței pacientului și a complexității actului medical, reabilitarea blocului operator și a secțiilor spitalului, unității de primiri urgențe și implementarea sistemului de telemedicină.
”Nu găsesc încă un răspuns la întrebarea de ce Spitalul Municipal Adjud nu este deja spital de urgență! Pacienții din Adjud trebuie să beneficieze de acest gen de servicii cât mai aproape de domiciliu pentru a nu mai fi transferați la unitatea din Focșani atunci când se află în situații care le pun viața în pericol. Orice minut contează pentru un pacient aflat în stare critică și cele mai apropiate unități de urgență se situează, fiecare, la o distanță de cca. 45km”, precizează domnul Adrian Boicu.
Pe lângă transformarea spitalului adjudean într-o unitate de primiri urgențe, noul manager mai are un obiectiv pe termen foarte scurt, anume obținerea acreditării ciclul II din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate pentru Spitalul Municipal Adjud. Această acreditare presupune, printre altele, oferirea de servicii medicale de calitate superioară și obținerea unor fonduri mai mari de la Casa de Asigurări de Sănătate.
”Competențele și experiența medicală și managerială ale domnului colonel în rezervă medic Adrian Boicu au fost principalele argumente care au convins comisia de concurs că acesta este persoana care va transforma Spitalul Municipal Adjud într-o unitate medicală care va oferi servicii medicale de calitate superioară adjudenilor. Încă din primele discuții purtate săptămâna aceasta cu dumnealui, în care mi-a împărtășit detalii ale viziunii sale asupra spitalului nostru dar și ale modului în care va realiza toate obiectivele propuse în proiectul de management, am constatat că Adjudul a câștigat un om cu un caracter deosebit, cu o voință extraordinară, un manager cu argumente valide, capabil să mențină echilibrul într-un colectiv, un adevărat profesionist care își asumă cu o putere de caracter impresionantă această misiune dificilă. Îi doresc succes în noua sa misiune de manager al Spitalului Municipal Adjud și îl asigur de tot sprijinul administrației locale în viitoarele proiecte de dezvoltare și modernizare”, a susținut Florin Nechifor, primarul municipiului.
Colonelul medic în rezervă Adrian Boicu a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universitatății de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” în 1995. În 2002 a fost confirmat medic militar specialist în ortopedie traumatologie și a început cariera la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Popescu” din Focșani. Din anul 2009 este medic primar ortopedie și traumatologie și a ocupat funcțiile de șef compartiment ortopedie și traumatologie, șef ambulatoriu de specialitate, șef serviciu operațional în serviciul medicină operațională la Spitalul Militar de Urgență din Focșani. În perioada ianuarie 2016 – octombrie 2019 a fost director medical și comandant (manager) al Spitalului Militar de Urgență ”dr. Aristide Serfioti” din Galați, unde a avut realizări deosebite.
De-a lungul carierei, colonelul medic Adrian Boicu a primit distincțiile: Semnul Onorific ”În serviciul Patriei” pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate, ”Emblema de Onoare a Medicinei Militare” și titlul onorific de ”Militar Veteran” ca urmare a misiunii efectuate în teatrele de operațiuni din Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here