Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea heliport medical de noapte

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea heliport medical de noapte pentru elicopterele SMURD, potrivit informaţiilor făcute publice de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac.În acest moment, Galaţiul are un proiect pentru heliport şi pe timp de noapte, deasupra secţiei de Terapie Intensivă. Şi la noi, la Spitalul Judeţean Brăila, noul corp de clădire va avea heliport de noapte, de unde pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe”, a declarat Francisk Chiriac. Preşedintele CJ Brăila a făcut public şi faptul că au început demersurile pentru transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila într-un spital clinic, în acest sens fiind aprobată înfiinţarea a trei secţii clinice în parteneriat cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, respectiv Chirurgie Generală, Medicină Internă şi Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reparatorie.

Ne dorim ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila să devină clinic şi am avut o astfel de discuţie cu Facultatea de Medicină din Galaţi. Am trimis Senatului Universităţii «Dunărea de Jos», din care face parte şi Facultatea de Medicină, hotărârea Consiliului de Administraţie a Spitalului, pentru înfiinţarea a trei secţii clinice. (…) Dacă rangul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va fi ridicat la cel de spital clinic, vom avea alte sume de încasat în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, să sperăm viitor spital clinic, este într-o continuă mişcare, am muncit cu sârg pentru asta şi lucrurile pozitive se întâmplă”, a spus Chiriac.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a precizat că este pentru prima dată când toate posturile de medici rezidenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sunt ocupate.Este pentru prima dată când toate posturile de medici rezidenţi de la Spitalul Judeţean sunt ocupate, ceea ce ne bucură foarte mult. Sunt premise foarte bune pentru viitorul Spitalului Judeţean, să avem ocupate toate posturile de medici rezidenţi este un lucru benefic. Problema cu lipsa medicilor din spital începem să o rezolvăm, avem cadre medicale tinere, dar şi pregătite pentru a oferi un act medical de calitate tuturor brăilenilor”, a anunţat Chiriac. Consiliul Judeţean Brăila a alocat anul trecut 18 milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, iar în ultimii patru ani au fost investiţi peste 15 milioane lei pentru dotarea unităţii cu aparatură medicală performantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?