Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO! Lucrările la DN 2L Soveja – Tulnici (Coașa) vor începe în aprilie

Lucrările la drumul național DN 2L Soveja – Tulnici (Coașa) vor începe în luna aprilie, a anunțat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma. În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la sediul administrației județene, Cătălin Toma, a declarat că există alocată finanțare pentru acest drum, iar constructorul a anunțat că este pregătit să înceapă lucrările din luna aprilie. Au fost deja făcute demersuri pentru realizarea stațiilor de betoane la Tulnici și la Soveja.

Președintele Consiliului Județean a explicat că firma dorește să înceapă lucrările din ambele sensuri, de la Tulnici și Soveja. La Tulnici se va interveni inițial pe primii patru kilometri de la mănăstire. Amânarea începerii lucrărilor a fost justificată prin problemele tehnice și încurcăturile generate de proprietarul terenului. „Inițial, proiectul a fost făcut prin defrișare și regularizare, iar când s-a ajuns la fața locului s-a constatat că trebuia defrișată pădurea Regiei Naționale, vreo 10 hectare, și niciodată nimeni nu ar fi dat acceptul pentru a defrișa așa ceva. Atunci s-a revenit asupra soluției inițiale astfel încât să nu fie pusă în pericol proprietatea. Demersurile pentru cartea funciară au început în octombrie, împreună cu cei de la Iași, cu CNAIR, pentru că avem toată deschiderea Ministerului Transporturilor pentru realizarea acestui drum, care este de interes strategic”, a precizat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Primele demersuri pentru modernizarea DN 2L Soveja- Tulnici au început în urmă cu cinci ani. În 5 mai 2017, Consiliul Tehnico Economic al CNAIR aviza favorabil acest obiectiv de investiții, iar pe 5 septembrie același an (2017) MDRAP aviza tot favorabil studiul de fezabilitate. În luna iulie a anului 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost semnat contractul având ca obiect „Modernizare DN 2L Soveja-Lepșa, km 60+145 – km 76+277” cu ofertantul declarat câștigător în cadrul procedurii de atribuire, Asocierea LEMACONS SRL – CITADINA 98 SA – TRAMECO SA.Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 126,8 milioane de lei, cu TVA.

Potrivit proiectului, vor fi construite nouă poduri noi, peste pârâurile Lepșuleț și Lepșa, dar și 8 viaducte de coastă. Pentru siguranţa circulaţiei rutiere, a fost prevăzută construirea unor parapeţi de siguranţă. De asemenea, vor fi realizate șanțuri, rigole, podețe pentru colectarea și dirijarea apelor de pe suprafața drumului, dar vor fi executate și lucrări de consolidare, respectiv vor fi construite ziduri de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?