Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și FOTO! Micuții de la Grădinița 18 se întorc în clase, după ce au fost finalizate lucrările de reabilitare. Primarul Misăilă propune ca grădinițele să poarte numele unor personalități

Astăzi, Grădinița cu Program Prelungit nr 18 din Focșani a primit cu drag oaspeți, dat fiind că proiectul de reabilitare, modernizare a clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale implementat de unitate și de Primăria Municipiului a fost finalizat. De luni, cei peste 270 de copii se întorc în clasele lor, astăzi fiind însă organizată inaugurarea, ocazie cu care a avut loc și slujbă de sfințire. În total, proiectul finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost de 4.399.162,25 lei și a presupus lucrări de reabilitare a acoperişului terasă, refacerea/ ȋnlocuirea finisajelor interioare şi exterioare, recompartimentare, refacerea izolaţiei termice, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire, lucrări necesare pentru obţinerea avizelor de funcţionare, fiind totodată achiziționat mobilier, dar şi echipamente IT. Prezent la inaugurare, primarul Cristi Valentin Misăilă a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în proiect, de la echipa din primărie, la colectivul grădiniței, antreprenorilor care au dus la bun sfârșit lucrările, precum și părinților care au copiii la această unitate de învățământ. Regretul acestuia a fost că fosta doamnă director, Gigea Dima, a dispărut prea repede dintre noi și nu a văzut proiectul finalizat. La inaugurarea de astăzi au fost prezenți, pe lângă edilul municipiului și reprezentanți din primărie, Consiliului Local Focșani și ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, și Cristina Nedelcu, subsecretar la Ministerul Culturii.

Este un proiect la care am ținut foarte mult, pentru că în 1981, când m-am mutat aici, pe strada Dornișoarei, această grădiniță abia se construia. Și iată că am ajuns în această ipostază în care, prin eforturile tuturor, să reușim să o reabilităm și să o aducem la standarde europene, cu fonduri europene. A fost un proiect de suflet pentru mine, ca de altfel toate proiectele pe care le derulăm în Focșani. Grădinița 18 este cea mai mare din Focșani, unde foarte mulți copii s-au format, au crescut. Chiar și copiii mei, fratele meu au urmat aici cursurile preșcolare”, a spus edilul municipiului, care a punctat că, în continuare, vor urma și alte asemenea proiecte. Astfel, intră în reabilitare Grădinița 16, Creșa 7 va fi extinsă cu 3 săli de clasă, urmând a fi efectuate lucrări ample și la grădinițele 13, 10 sau 1. În acest context, primarul a explicat și culorile de pe fațada Grădiniței 18, dat fiind că la un moment dat au apărut în spațiul public ceva discuții legate de aceasta.

Împreună cu reprezentantul firmei de proiectare am purtat o întreagă corespondență cu privire la modul în care trebuie să arate fațada. Am solicitat să fie ceva vesel și adecvat copilăriei. Și, dat fiind că treceam printr-o perioadă dificilă și eram izolați în casele noastre din cauza pandemiei, toți copiii postau acele fotografii cu curcubeu, în care spuneau că totul va fi bine. Când a venit prima propunere cu privire la această fațadă eram la o întâlnire cu mai mulți copii, pe care i-am întrebat cum li se pare. Iar o fetiță a spus: „E un curcubeu? Ce frumos arată!”. Deci trebuie să gândim pozitiv, și vreau să spun că aici s-au reflectat într-adevăr culorile curcubeului, cele 7 culori. Nicidecum nu ne-am dus cu gândul la LGBT sau alte chestiuni. Ca să închidem și acest scandal. Noi ne gândim la ceea ce este bun, ocazie cu care propun colegilor să începem un program prin care toate grădinițe să poarte un nume, nu doar un număr. Adică să găsim propuneri, un nume al unei personalități din domeniul educațional – pentru copii în special, și să începem această procedură. Eu cred că este mai frumos să spui „Am venit la Grădinița Petre Ispirescu, decât la Grădinița nr 18”. Poate chiar, de ce nu, la Grădinița Curcubeu”, a propus primarul Focșaniului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?