Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Tânăr fără permis, aflat la volanul unei mașini furate, URMĂRIT de polițiști aproape 5 km prin Fitionești!

IDENTIFICAT ȘI REȚINUT PENTRU FURT ÎN SCOP DE FOLOSINŢĂ ȘI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

 Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au reținut un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Movilița, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere fără permis.

 

În noaptea de 8/9 februarie, în jurul orei 03:30, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au efectuat semnal de oprire unui autovehicul în trafic, pe Drumul Județean 205 J Fitionești, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea.

 

Poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului în cauză, care s-a desfăşurat pe o distanță de aproximativ 4-5 km, în interiorul localității Fitionești, însă conducătorul auto a abandonat autoturismul  și a fugit într-o direcție necunoscută.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că proprietarul autoturismului  abandonat pe marginea părții carosabile este un bărbat, de 76 de ani, din comuna Fitionești, satul Fitionești.

 

În  dimineața zilei de 9 februarie a.c., în jurul orei 07:00, proprietarul a constatat faptul că autoturismul său, care fusese lăsat  neasigurat în seara precedentă în fața porții locuinței, cu cheile în interior, a fost sustras de persoane necunoscute.

 

În baza activităților investigative realizate în cauză precum și a unei percheziții, cel bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință, respectiv un bărbat de 24 de ani, a fost identificat la domiciliul său din comuna  Movilița,

 

În urma probatoriului administrat, aseară a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință dar și conducere fără permis.

 

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

 

Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

Nu uitați!!!

Infractorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.

 

Printre cauzele care favorizează săvârșirea unor astfel de infracțiuni:

-autoturismele sunt lăsate descuiate şi chiar cu cheile în contact ori, din cauza unor defecţiuni sunt lăsate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate;

-încrederea acordată de unii posesori de autovehicule faţă de persoane necunoscute.

 

Important:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact dureaza doar câteva secunde.

 

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului nu trebuie păstrate în acesta.

 

În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, apelați în cel mai scurt timp  112!

 

Veţi beneficia întotdeauna de sprijinul nostru pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor care le deţineţi.

Comunicat IPJ Vrancea, 10 februarie 2022

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?