Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Direcția Agricolă ajută legumicultorii la obținerea certificatului de atestare fiscală și cazierului fiscal

Direcția Agricolă va solicita certificatul de atestare fiscală și cazierul fiscal de la autoritățile publice pentru legumicultorii care nu pot prezenta aceste documente la depunerea cererilor pentru programele „Tomata”, susținerea producției de legume în spații protejate și a producției de usturoi românesc. Anunțul a fost făcut de ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care a menționat că „structurile județene vor prelua partea birocratică din întregul proces de implementare a accesării acestor programe de sprijin”. „Așa cum am mai spus, rolul principal al Ministerului Agriculturii şi al angajaţilor săi este acela de a munci pentru fermieri, care ştiu ce au de făcut: să stea în câmp şi să producă hrană pentru populație”, a declarat ministrul Chesnoiu. Decizia a fost luată ținând cont că, pentru ciclul I de producție, legumicultorii pot depune la Direcția Agricolă aceste cereri pentru ajutorul de minis doar până la 1 martie 2022.

În acest context, pentru fermierii care din varii motive nu au reușit să obțină și să depună certificatul de atestare fiscală și cazierul fiscal, Direcția Agricolă va proceda la completarea dosarelor și va solicita de la autoritățile publice emitente documentele menționate. Reamintim că, prin Hotărârea Guvernului 148 din 2022, a fost aprobat programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022, iar prin Hotărârea Guvernului 147 din 2022 a fost aprobată schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi.

Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022 are alocat un buget de 225 milioane de lei iar sprijinul care poate fi acordat beneficiarilor poate ajunge la 4000 euro, cumulat pentru cele două cicluri. Cel mai mare sprijin va fi de 3000 euro, pentru legumicultorii care valorifică producțiile de roșii în perioada 1 martie – 10 iunie. Cei care vor vinde tomatele în perioada 15 octombrie – 9 decembrie vor primi un sprijin de 1000 euro/beneficiar. Producția minimă care trebuie obținută de legumicultori pentru a primi acest sprijin financiar este de 3000 kg/1000mp.

Sursa foto: Facebook/Adrian Ionut Chesnoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?