Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Un vrâncean și-a OMORÂT MAMA de 95 de ani în bătaie; înainte să moară, aceasta a spus că fiul a încercat să o violeze

* Bărbatul a afirmat că mâna dreaptă i-a fost luată de Dumnezeu

Faptă teribilă comisă de un pensionar de 65 de ani, fost mecanic motoare de aeronave, care și-a bătut mama atât de rău, încât aceasta a murit la spital. S-a întâmplat în vara anului trecut în Vânători, când inculpatul, pe fondul consumului de alcool și bănuind că mama sa ar fi avut o legătură cu un bărbat, a lovit-o de mai multe ori pe aceasta cu pumnii în zona capului, a toracelui și a mâinilor, producându-i leziunile traumatice ce au condus în final la decesul victimei. De altfel, din ce s-a reținut în timpul anchetei, acesta ar fi consumator cronic de alcool, cu multiple afecțiuni cronice cardiace, pulmonare, hepatice și renale.

Bărbatul a fost arestat, judecat și condamnat în primă fază, la începutul acestui an, pentru omor asupra unui membru de familie. (…) condamnă pe inculpatul (…) la 6 ani şi 8 luni închisoare pentru omor asupra unui membru de familie. (…) menține măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul (…) deduce din durata pedepsei aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive de la data de 25.06.2021, la zi. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, se arată în hotărârea care a putut fi atacată cu apel. Prin sentință, inculpatul a fost obligat să achite 535,82 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani – cheltuieli de spitalizare a victimei, plus 32,70 lei, reprezentând cheltuielile de transport, către Serviciul Judeţean de Ambulanță Vrancea.

În instanță, din ce s-a reținut în motivarea hotărârii, pensionarul era însă în lumea lui. De altfel, în timpul anchetei s-a dispus expertizarea inculpatului, din actele medicale rezultând că acesta suferă de o tulburare organică de personalitate, concluzia fiind că acesta a avut totuși discernământ. Inculpatul (…), având ultimul cuvânt, arată că mâna dreaptă i-a fost luată de Dumnezeu. Mâna stângă și piciorul i-au fost tratate de dr. (…). La interpelarea instanței, arată că acestea i-au paralizat înainte de moartea mamei sale care avea vârsta de 95 de ani, se arată în documentul preluat de rolii.ro.

Inițial, acesta a fost cercetat și pentru tentativă de viol, însă pentru că nu au putut fi administrate probe din care să rezulte săvârșirea faptei, s-a dispus clasarea cauzei. Inculpatul a recunoscut că și-a agresat mama, la care se mutase de aproximativ 2 săptămâni, arătând că, de supărare, nu a mai ținut cont unde a lovit-o. Incidentul a avut loc pe 24 iunie, când inculpatul, întorcându-se de la magazin, l-a găsit în casă pe un vecin, despre care credea că are o relație cu mama sa. Inițial, se pare că pensionarul doar s-a certat cu mama sa pe acest subiect, iar conflictul a escaladat câteva ore mai târziu, inculpatul lovind-o în două rânduri, până aproape de miezul nopții.

A doua zi, femeia i-a povestit surorii sale ceea ce se întâmplase, astfel că au fost anunțați polițiștii, iar bătrâna a fost preluată de ambulanță și transportată la spital. Aici, după ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, femeia a și dat o primă și ultimă declarație în fața oamenilor legii, când le-a spus acestora că fiul său nu doar că a lovit-o, ci a și încercat să profite de ea. Bătrâna a declarat că fiul său a lovit-o tare în cap și în piept, dar și că ar fi vrut să o violeze, numai că ea s-a împotrivit. O zi mai târziu, pe 26 iunie, victima a decedat în spital, cauza medicală fiind insuficiența respiratorie acută, consecutiv unui traumatism toracic cu fractură de corp sternal, fracturi costale multiple hemitorace stâng și pneumotorax stâng. Autopsia a relevat că între leziunile traumatice și deces exista legătură de cauzalitate directă și că moartea acesteia a fost violentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?