Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Consiliul Județean dă start unui proiect de revitalizare a Stațiunii Soveja

Stațiunea Soveja ar putea să-și recapete strălucirea de altădată. În acest sens, Consiliul Județean Vrancea a demarat un proiect de investiții denumit “Amenajarea Zonei de Agrement și Îmbunătățirea Infrastructurii de Acces în Stațiunea Soveja”. Până în prezent au fost făcuți mai mulți pași pentru implementarea acestui proiect. Mai exact, dacă în vara anului trecut plenul Consiliul Județean Vrancea a aprobat Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru obiectivul de investiţii mai sus menționat, în ședința ordinară care va avea loc joi, va fi dezbătut proiectul de hotărâre inițiat de președintele Cătălin Toma privind aprobarea documentației tehnico-economice la faza Studiu de Fezabilitate (SF) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Amenajarea Zonei de Agrement și Îmbunătățirea Infrastructurii de Acces în Stațiunea Soveja”.

”Vrancea are un potențial imens, este un loc alintat de Dumnezeu cu o natură uimitoare, tradiții și obiceiuri păstrate din strămoși, oameni harnici și primitori. Turismul este o componentă importantă pentru dezvoltarea acestui frumos județ și stațiunea Soveja, care, din păcate, a fost neglijată mulți ani, merită mai mult. Dorim să deschidem și să dezvoltăm această comunitate și să atragem turiști în Vrancea. Am promis și ne ținem de cuvânt. Vom readuce la viață această stațiune montană și vom face din Soveja Perla Vrancei de odinioară”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Proiectul are o valoare estimată la 23,6 de milioane de lei. Prin realizarea acestui obiectiv de investiții se au în vedere: îmbunătățirea infrastructurii de acces în stațiune, respectiv modernizarea drumului de acces în stațiune, lungime drum cca 1300 ml, lățime drum 8-9 m; reabilitare parcări autovehicule 6150mp; reabilitarea/amenajarea terenului de sport multifuncțional; amenajare locuri de joacă pentru copii; crearea de piste pentru biciclete și trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor individuale în aer liber; crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, spații de odihnă și observație; dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coșuri de gunoi, împrejmuire, banci, suporturi pentru biciclete, etc); dotarea cu echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor; instalarea unui sistem inteligent de iluminat public; reabilitare și amenajare locuri de parcare; reabilitarea infrastructurii de utilități, etc.

Stațiunea Soveja este situată în mijlocul unei impozante păduri de brad, la o altitudine de 600 m, într-o zonă ferită de curenți, cu ape minerale alcaline- sulfurate și clorosodice. Înainte de anul 1989, stațiunea s-a dezvoltat, construindu-se hotelurile Miorița și Zboina, două restaurante, 4 vile și alte construcții utilitare care aparțin astăzi SIND România. Construcțiile aparținând SIND România sunt în mare parte într-o stare foarte avansată de degradare, iar fațadele vilelor care au fost construite sau revendicate au mai degrabă aspect urban decât aspectul unor construcții din zona montană. De asemenea, starea avansată de degradarea a infrastructurii de acces, a terenului de sport, a locurilor de joacă pentru copii, a utilităților publice precum și lipsa unor spații de odihnă și relaxare, fac ca atractivitatea zonei sub aspect cultural, turistic și de agrement să stagneze, iar interesul locuitorilor județului Vrancea și turiștilor pentru acest obiectiv sa fie foarte scăzut.

Pentru a repune Soveja pe harta turistică a României, așa cum merită, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, și-a stabilit ca prioritate revitalizarea stațiunii și revigorarea turismului în această zonă montană binecuvântată de Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?