Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Bugetul Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate, discutat joi în ședință ordinară

Consiliul Judeţean Vrancea este convocat, joi, în şedinţă ordinară, având pe ordinea de zi 19 proiecte de hotărâre. Un proiect major se referă la aprobarea bugetului Consiliului Județean şi al instituţiilor subordonate pentru anul 2022. De altfel, proiectul de buget al județului a fost supus dezbaterii publice și s-a aflat în procedură de transparență decizională, fiind publicat pe site-ul www.cjvrancea.ro.

Peste 562 milioane de lei este propunerea de buget a UAT Vrancea și instituțiilor subordonate pentru anul 2022. Suma este mai mare cu 68 de milioane de lei față de bugetul inițial al administrației județene din anul 2021, când a avut o valoare de peste 493,5 milioane de lei. Cea mai mare sumă, respectiv 378 milioane lei, va fi alocată pentru continuarea unor proiecte de investiții în infrastructura județeană, respectiv, reabilitare și modernizare drumuri, reabilitarea și construirea unor poduri, reabilitarea unor clădiri de patrimoniu. Astfel, UAT Vrancea va primi 139,2 milioane de lei pentru continuarea proiectelor finanțate prin PNDL. Administrația județeană are în derulare 32 de obiective de investiții finanțate de la Guvernul României, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), în valoare totală de 239.594.683 lei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri județene, de pe tot cuprinsul județului Vrancea. Totodată, Consiliul Județean Vrancea va avea în bugetul pe acest an suma de 182,4 milioane lei, bani primiți de la Uniunea Europeană pentru derularea unor proiecte finanțate prin programele UE.

Alte proiecte importante de pe ordinea de zi privesc aprobarea documentațiilor tehnice pentru obiectivele de investiții “Amenajarea Zonei de Agrement și Îmbunătățirea Infrastructurii de Acces în Stațiunea Soveja” (Studiu de Fezabilitate) și ”Amenajare spaţiu – Imobil corp clădire Pavilion Interne – Pediatrie (fost spital orăşenesc Odobeşti), în vederea înfiinţării „Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Odobeşti” şi branşament/racordare apă-canal, gaze naturale, energie electrică, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea” (notă conceptuală și temă de proiectare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?