Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

O femeie a incendiat casa în care locuia fostul concubin, deranjată că acesta nu a vrut să îi plătească suma cu care contribuise la ridicarea imobilului

Despărțire cu scântei la propriu a unui cuplu. De fapt, cu flăcări, cenușă și bunuri distruse, după ce o femeie de 48 de ani a dat foc casei în care locuise cu concubinul său, de la o neînțelegere legată de bani. Nu au fost dubii cu privire la persoana care incendiase casa respectivă, în toamna anului 2020, mai ales că femeia recunoscuse, ba chiar achitase o parte din prejudiciul creat. Prejudiciu destul de serios, dat fiind că la momentul în care pompierii au ajuns atunci la fața locului incendiul se manifesta cu flacără deschisă, atât în interiorul locuinței, cât și la nivelul acoperișului, cuprinzând o suprafață de 250 metri pătrați. În final, au ars acoperișul locuinței, electrocasnice și alte bunuri de uz gospodăresc aflate în interior, precum și o anexă construită din lemn în suprafață de 20 mp și 2 mc de lemne de foc. Încă de atunci, comunicarea oficială a fost că focul a izbucnit ca urmare a unei acțiuni intenționate, ceea ce și avea să se lămurească ulterior, în timpul anchetei: în acea zi, femeia dăduse foc cu o brichetă obiectelor din camerele casei, respectiv paturilor din cele două dormitoare, păturilor și hainelor, iar mai apoi incendiul s-a propagat, extinzându-se la acoperișul casei, precum și la acoperișul casei mamei concubinului acesteia.

Din ce s-a reținut în rechizitoriul prin care femeia a fost trimisă în judecată, aceasta avusese mai multe discuții aprinse cu fostul său concubin, cu care conviețuise 8 ani, astfel că, în momentul în care s-au despărțit, i-a solicitat acestuia suma de 10.000 lei. Deoarece solicitarea i-a fost refuzată, inculpata l-a amenințat că o să incendieze locuința pe care și-o construiseră împreună, imobil despărțit printr-un perete de casa mamei concubinului. Pe 13 septembrie 2020, inculpata și-a dus amenințarea până la capăt, gest care a costat-o mult mai mult decât îi ceruse fostului concubin. Pe lângă prejudiciul pe care trebuie să îl achite, femeia a fost trimisă în judecată pentru distrugere, iar soluția instanței de fond a fost una de condamnare la 2 ani şi 3 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune: Primăria Cotești, județul Vrancea sau Primăria Jitia, județul Vrancea. (…) admite acțiunea civilă intentată în cauză și obligă inculpata la plata sumei de 10.000 lei către partea civilă (…), cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale, se arată în hotărârea instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?