Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Tenis – Maria, Prințesa Egiptului!

  • Maria Daciana Ciubotaru, sportiva legitimată la CSM Focșani 2007, a câștigat într-o săptămână, la două turnee în Egipt, două trofee – la dublu, la Cairo, la simplu, la Giza

Maria Daciana Ciubotaru a reușit un veritabil tur de forță la primele sale două turnee la care a participat în acest an. Ambele au avut loc în Egipt. Primul, încheiat duminică, 30 ianuarie, la Cairo, unde Maria a câștigat trofeul în proba de dublu, făcând pereche cu Eva Maria Ionescu și unde a trecut în finală de perechea Victoria Lazarova din Bulgaria/Rada Zolotareva din Rusia. Al doilea, terminat sâmbătă, 5 februarie, Giza – EGY 2 ITF Junior Tournament Gradul 5, care face parte din circuitul ITF World Tennis Tour Juniors și unde Maria Ciubotaru s-a impus în proba de simplu într-o finală disputată cu italianca Gaia Greco. Scor, 6-4, 6-4. Adversara Mariei câștigase cu o săptămână în urmă trofeul de simplu al turneului de la Cairo. Până în ultimul act al turneului, Maria Ciubotaru a trecut cu 6-0, 6-0 de Marine Boutros, cu 6-1, 6-0 de Renad Ayman Maamoun, cu 6-2, 6-0 cu Jana Hossam Salah, toate din Egipt,cu 6-4, 4-6. 6-4, de Lavinia Morreal din Germania, meci început vineri și întrerupt la 6-4,1-2 și încheiat sâmbătă, când a avut loc și finala.
Trofeul de la simplu al EGY 2 ITF Junior Tournament este al doilea adjudecat de Maria într-o săptămână!
Maria Ciubotaru
, câștigătoarea, împreună cu Eva Maria Ionescu, în proba de dublu a turneului de la Cairo, nu a evoluat în proba de dublu la Giza, unde era favorită nr. 2, deoarece coechipiera ei, egipteanca Leena Metwally, s-a îmbolnăvit de Covid. După turneul de la Cairo, îmi declarase că trofeul îi dă siguranță și încredere, mai cu seamă că venea după o perioadă cu accidentări, mai puțin bună! Siguranța și încrederea au ajutat-o să câștige și la Giza! Cele două trofee, imaginile de la premiere și una dintre fotografiile pe are le-a făcut acolo, mi-au sugerat titlul comentariului: Maria, Prințesa Egiptului!

În foto, alături de Maria se află antrenorul Andrei Săvulescu. În echipa cu care se pregătește sportiva de la Focșani se mai află antrenorul federal Gabriel Moraru, antrenorul Cosmin Georgescu și preparatorul fizic Dan Cristea, colaborator Davis Cupa și Fed Cup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?