Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Handbal, Liga Națională – Focșănenii au mai câștigat la Turda!

  • Potaissa Turda – CSM Focșani 2007, duminică, 6 februarie, ora 18:00, în Sala Gheorghe Barițiu

CSM Focșani 2007 a început cu victorie sezonul oficial de iarnă-primăvară 2022. A câștigat meciul de miercuri după amiază cu HC Buzău, mai ușor decât era de așteptat, însă al doilea joc va fi mult mai dificil. Duminică, de la ora 18:00 vor întâlni în deplasare liderul tranzitoriu al Ligii Naționale, Potaissa Turda, care a întrecut în deplasare, cu câteva zile în urmă, puternica echipă a Dobrogei Sud, chiar pe terenul acesteia. Turdenii au mai câștigat în acest an două meciuri de campionat arătând o formă foarte bună, dar miercuri au stat după ce și-au disputat la 31 ianuarie partida cu Dobrogea Sud din runda a 16-a. Din această perspectivă, focșănenii, care vor avea al doilea meci în patru zile sunt, în mod evident, dezavantajați. Au terminat, însă, cu toți jucătorii valizi jocul de miercuri iar echipa este pregătită să evolueze în ritmul alert impus de calendarul competițional intern și internațional.

Raportul victorii/înfrângeri între Potaissa Turda și CSM Focșani 2007 este net favorabil primei echipe care în ultimele cinci întâlniri s-a impus de patru ori. Însă de fiecare dată au fost scoruri strânse, ceea ce denotă un echilibru stricat în final de amănunte ce țin de reglajul fin al jocului ori al arbitrajului! În treacăt fie spus, când m-am documentat pentru această avancronică am găsit o relatare de pe site-ul Sport Actual din Vaslui care vorbește despre cum i-au favorizat cei doi arbitri de duminică pe turdeni în jocul cu vasluienii din 9 decembrie 2021. Sper că a fost doar o interpretare partizană a Sport Actual și că în meciul Potaissa Turda – CSM Focșani 2007 arbitrii maramureșeni Alin Gherman și Adrian Moldovan să arate să sunt imparțiali și să conducă așa cum spune regulamentul. Un rol important în acest sens îl poate juca și observatorul Valeriu Călina din Argeș.

Este de spus și că una dintre puținele victorii focșănene în fața Potaissei a fost obținută chiar la Turda! Iar repetarea unei asemenea performanțe le-ar da oaspeților un plus de moral înaintea jocurilor cu norvegienii de la Nærbø din Cupa Europeană EHF din 12 și 20 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?