Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Vrâncean judecat pentru tentativă de viol asupra fiicei sale, condamnat la plata unor amenzi după ce și-a bătut mama și soția

Un păncean de 40 de ani a beneficiat până acum din plin de clemența instanțelor de judecată, după repetate scandaluri provocate în familie, sfârșite cu ordine de protecție și dosare penale. Cu două condamnări recente la activ, pentru violențe exercitate asupra soției și propriei mame, bărbatul este judecat inclusiv pentru o tentativă de viol asupra fiicei sale minore. Ultima condamnare a acestuia a fost de 2.400 lei amendă penală, pentru violenţă în familie, în legătură cu agresiunea comisă mamei sale, în martie anul trecut. Dosarul se află acum în apel, în condițiile în care mama acestuia solicitase inclusiv un ordin de protecție după incident, la care a renunțat ulterior. Cu toate acestea, chiar mama inculpatului sesizase incidentul la poliție, de pe atunci arătând că dorea doar ca autoritățile să emită un ordin de protecție, întrucât a mai fost lovită de acesta în trecut și îi era teamă să nu fie agresată din nou. În ziua respectivă, băut fiind, bărbatul o lovise pe mama sa de două ori cu palma peste gură, provocându-i leziuni traumatice, după care a vrut să o dea afară din casă și a împins-o.

Inculpatul a recunoscut că și-a bruscat mama, deoarece era nervos că aceasta a rupt o cheie în ușă, însă a declarat că doar a împins-o, aceasta s-a dezechilibrat și a căzut lovindu-se cu gura de masă. Și, chiar dacă s-a reținut că pănceanul este o fire violentă mai ales pe fondul consumului de alcool, dată fiind situația, instanța a luat totodată și act de voința părții vătămate atunci când a pronunțat sentința, anume că dorea să se împace cu inculpatul-fiu.

Ulterior, în toamna anului trecut, bărbatul a fost condamnat și pentru agresiunile la care și-a supus soția, în acest dosar fiind judecat sub control judiciar. Pedeapsa a fost ca inculpatul să achite 2.200 de lei amendă penală, însă în acest caz soția chiar a mers până la capăt cu ordinul de protecție după un incident din februarie 2021. Inițial, chiar dacă femeia a povestit că a fost lovită de soțul ei, a arătat că nu va depune plângere, deoarece nu are alt loc unde să stea, în afară de casa acestuia. Și la acea dată inculpatul era băut, dar și nervos pe soția sa, pe care o învinuia că este responsabilă de faptul că Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea instituise măsuri de protecție pentru copiii lor.

Toți minorii au fost preluați de DGASPC, în privința uneia dintre minore existând suspiciuni cu privire la acte de agresiune sexuală efectuate față de ea chiar de către tată, inculpatul fiind cercetat sub acuzația de tentativă de viol asupra fiice sale. A doua zi după pretinsa faptă de tentativă de viol, ceilalți minori au fost victimele unui incendiu în locuință, cel în vârstă de 9 ani fiind internat și acum la o unitate spitalicească din București, din cauza arsurilor suferite. Întrucât persoana vătămată i-a răspuns inculpatului că nu este ea vinovată că minorii sunt la DGASPC, acesta a continuat scandalul, la un moment dat lovind-o în spate cu pumnul și cu o tigaie. Persoana vătămată a căzut pe sol, inculpatul continuând să o lovească cu genunchiul în piept și în zona gurii. De față la conflict era și mama inculpatului care încerca să îl calmeze, însă acesta nu asculta de ea. În circa 5 minute s-a prezentat un echipaj de poliție la imobilul celor doi, iar inculpatul a băgat-o în casă pe soția sa, ștergând-o la gură cu un șervețel pentru a nu se observa urmele de sânge. Persoana vătămată a precizat că soțul ei este violent și imprevizibil, îi este frică să nu o rănească deoarece are o „gândire întunecată”, îi este frică pentru viața sa și a copiilor ei, mai ales când este sub influența băuturilor alcoolice, „își pierde mințile”, vărsându-și nervii pe ea și pe copii, se reținea în motivarea sentinței, așa cum apare pe rolii.ro.

La audieri, bărbatul a recunoscut că a lovit-o pe soția sa, însă explicația acestuia a fost că femeia pregătise de mâncare ceva care nu îi plăcea și că nici măcar nu spălase o oală în care el dorea să își gătească altceva. Nimic despre alte reproșuri, chiar dacă ulterior, în august, a fost trimis pentru a treia oară în judecată, sub acuzația de tentativă de viol. Fapta a fost anunțată chiar de victimă, fiica sa, imediat după incident, la începutul lunii ianuarie. Din ce s-a reținut, și la acel moment pănceanul era beat, provocase scandal în locuință în prezența tuturor copiilor minori, după care și-a apucat de păr fiica cea mare, a scos-o din casă și a dus-o într-o locuință părăsită unde a încercat să o abuzeze sexual. Minora nu doar că a sunat la 112, ba chiar a arătat că preferă să rămână în grija statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?