Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO: Șah – Andrei-Ioan Alexandru a câștigat Cupa ”Ziua Culturii Naționale!”

           Ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu, 15 ianuarie, a fost desemnată ca zi în care românii să-şi serbeze cultura naţională.  Şahiştii au marcat acest moment prin desfăşurarea unui concurs al cărui câştigător a primit ca premiu, pentru a fi în ton cu ziua sărbătorită, un tablou, operă a pictorului Teodor Iliescu. Câştigătorul concursului şi, în consecinţă, al tabloului a fost Andrei Ioan-Alexandru.

21 dintre şahiştii  nelegitimaţi şi legitimaţi neconsacraţi au marcat acest moment printr-un concurs maraton organizat de CSM Focşani 2007, SmartSchool Soare, CS Olimp Şah Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Sport Vrancea, desfăşurat pe parcursul a peste două săptămâni. Câştigătorul a primit ca premiu, pentru a fi în  ton cu ziua sărbătorită, un tablou, operă a pictorului Teodor Iliescu, şahist şi susţinător al şahului vrâncean care a mai oferit la concursurile de şah în ultimii 15  ani tablouri şi albume cu picturi sau muzee ale lumii. Ultimele două tablouri oferite anterior le-au revenit lui Filip-Andrei Toia şi Ştefan Cristudor, tot cu ocazia concursurilor ZIUA CULTURII NAŢIONALE. Câştigătorul concursului  din acest an şi, în consecinţă, al tabloului, a fost Andrei Ioan-Alexandru, de la Şcoala Gimnazială „Ion Basgan“ Focşani cu 20 de puncte din tot atâtea posibile. Nu este prima dată când acest şahist de mare perspectivă câştigă un turneu cu numărul maxim de puncte. Pe locul al doilea, cu 17 puncte s-a clasat Emilian Săpunaru, de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani. Au urmat, la  egalitate, cu câte 16,5 puncte, trei concurenţi: Dan-CristianPopa, de la Colegiul  Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ Focşani, David Subţirelu, de la Colegiul  Naţional „Unirea“ Focşani şi Alexandru-George Costea, de la Şcoala Gimnazială  „Ştefan cel Mare“ Focşani. Pe locul al şaselea s-a clasat Dimitrie Săpunaru, cu  16 puncte, urmat de Filip-Andrei Toia, ambii de la Şcoala Gimnazială „Ştefan  cel  Mare“ Focşani, cu 15,5 puncte, dar locul lui ar fi fost mai sus dacă ar fi putut participa la toate rundele. Până la locul al unsprezecelea, ordinea  din clasament a  fost următoarea: Andrei-Robert Moldoveanu,  de la Şcoala Gimnazială „Ştefan  cel Mare“ Focşani, cu 14 puncte, Petru Costache, de la Şcoala Gimnazială  „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, cu 12 puncte, Andrei Chipăilă, de la Şcoala  Gimnazială Şindrilari, cu 10 puncte, Clara-Ioana Clamba, de la Şcoala  Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani, cu 8,5 puncte.

Pe  concurenţii din a doua jumătate a clasamentului îi vom nominaliza în ordine  alfabetică: Sofia-Ioana Ciorăşteanu, Andrei Costache, Julia Dragomirescu, Tudor Grecu, Nuria-Maria-Anastasia Iordan, Eric-Mihai Motoc, Ştefan-Victor Neagu, Sara Rios,  Bianca-Ioana Şerban şi Nicolas-Valentin Voicu.

În scurt timp se va încheia şi CUPA UNIREA PRINCIPATELOR, începută  cu aproape două săptămâni în urmă, susţinută tot de CSM Focşani 2007, SmartSchool Soare, CS Olimp Şah Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Sport Vrancea.

Anton  SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?