Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și FOTO! Polițiștii și jandarmii au asigurat ordinea și siguranța publică la manifestările dedicate Unirii Principatelor

“Mica Unire”, sărbătorită și în municipiul Focșani

Astăzi, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Moldovei și Țării Românești, poliţiştii vrânceni, alături de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului Focșani.

Domnia lui Cuza a reprezentat un moment important în istoria Poliţiei Române pe calea modernizării ei, în lupta pentru întărirea autonomiei ţării, precum şi a aşezării la baza activităţii poliţieneşti a unor principii solide.

Centrul municipiului Focșani păstrează ca simboluri ale acestui eveniment istoric Monumentul Unirii şi Borna de hotar, ambele situate în Piaţa Unirii, care reprezintă vechiul hotar dintre Ţara Românească şi Moldova.

Astfel, astăzi, când retrăim aceste momente de importanţă istorică majoră pentru România, reînvie în noi mândria de a fi români, dorința de unitate și de triumf.

Sărbătoarea de ,,Mica Unire” este o bună ocazie să ne amintim unii de ceilalți și de faptul că toți trebuie să fim responsabili și precauți, să ne purtăm respect reciproc și să ne ajutăm la nevoie!

Sursa text, video și foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?