Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Doi tineri au furat sute de litri de motorină din tirurile parcate în zona Mausoleului Mărășești

Un gălățean de 25 de ani își făcuse un adevărat obicei din a se „alimenta” cu motorină din rezervoarele tirurilor parcate pe E85, în zona Mausoleului Eroilor din Mărășești, cu complicitatea unui alt bărbat, de 29 de ani. Cei doi au fost prinși după ce mai multe persoane au sesizat că în zonă sunt comise furturi, dat fiind că fuseseră văzuți de mai multe ori pe acolo, staționând pur și simplu pe timp de noapte în parcarea amenajată în zona Mausoleului, cu explicația că se odihnesc, fiind în trecere prin localitate. Însă în urma unor verificări, oamenii legii au aflat că bărbatul de 25 de ani vindea de ceva timp cantități însemnate de motorină cetățenilor din localitatea sa de domiciliu și în comunele limitrofe, iar detalii mai multe a oferit în timpul anchetei cel de-al doilea inculpat. Acesta, sincer, a arătat că era solicitat de bărbatul de 25 de ani să îl ducă cu mașina la Mausoleu, acesta din urmă fiind cel care cobora „echipat” cu bidoane, ochea tirurile din care putea sustrage motorină, după care plecau. Complicele a și explicat că pentru serviciile sale primea 20 litri din combustibilul sustras, iar restul era vândut de inculpat sau era folosit la tractoarele pe care acesta le avea în gospodărie. În total, a fost astfel sustrasă cantitatea de 480 litri de motorină.    La final, celor doi li s-au imputat șase fapte, comise începând cu octombrie 2019 și până în luna decembrie a acelui an, însă nu de fiecare dată au și reușit să sustragă combustibil. În urma judecării cauzei pe fond, doar inculpatul de 25 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare, în condițiile în care avea și alte dosare penale.

(…) condamnă inculpatul (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare, în regim de detenție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (șase acte materiale). (…) constată că fapta săvârşită în prezenta cauză este concurentă cu fapta pentru care inculpatului, prin sentința penală pronunţată de Judecătoria Tecuci, i s-a aplicat pedeapsa de 8 luni închisoare, în regim de detenţie. (…) condamnă inculpatul la pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 2 luni și 20 zile închisoare, în final condamnă inculpatul la pedeapsa rezultantă de 2 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare, în regim de detenție. (…) condamnă inculpatul (…) la pedeapsa de 1 an închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat (șase acte materiale).

(…) dispune suspendarea executării pedepsei (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Negrileşti, județul Galați, pe o perioadă de 80 zile lucrătoare. Stabileşte a doua instituţie din comunitate unde inculpatul va executa munca neremunerată în folosul comunităţii, respectiv – Şcoala Gimnazială nr. 1., comuna Negrileşti, judeţul Galați. (…) admite acţiunea civilă formulată de părţile civile (…) şi respectiv admite în parte acțiunea civilă formulată de (…). Dispune obligarea în solidar a inculpaților la plata către partea civilă (…), a sumei de 658,85 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului sustras. Dispune obligarea în solidar a inculpaților la plata către partea civilă (…) a sumei de 658,85 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului sustras. (…) dispune confiscarea, în cote egale, de la cei doi inculpaţi, a echivalentului în lei, ziua plăţii, a cantității de 120 litri motorină sustrasă de la partea vătămată (…); dispune confiscarea, în cote egale, de la cei doi inculpaţi, a echivalentului în lei, în ziua plății, a cantității de 120 litri motorină, sustrasă de la partea vătămată (…), se arată în decizia instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?