Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: Elevii din Vidra și Valea Sării au aflat de la polițiști despre normele de conviețuire socială

ACȚIUNI PREVENTIVE PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR

Consolidarea climatului de siguranță în mediul școlar continuă să reprezinte și în semestrul al doilea din anul școlar 2021-2022, o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Măsurile în acest sens fac parte din Planul de măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ și zona adiacentă acestora din județul Vrancea  ce se va implementa în perioada 19 ianuarie – 18 februarie a.c..

Ziua de miercuri a debutat pentru elevii din Vidra și Valea Sării cu vizita la ore a polițiștilor de la Siguranță Școlară, care au desfășurat în 3 unități de învățământ activități de prevenire a delicvenței juvenile. Poliţiştii le-au transmis elevilor recomandări legate de modalitatea de a se comporta în şcoală, evitarea stărilor conflictuale şi siguranța pe drumul spre şi de la şcoală, reamintindu-le totodată și regulile de circulație.

Polițiștii de la siguranță școlară, ordine publică, rutieră și cei de la prevenire vor acționa în toate unitățile de învățământ primar/gimnazial/liceal pentru creșterea gradului de siguranță în spațiile școlare și zonele adiacente acestora. Elevii au fost încurajați sã comunice cu cadrele didactice despre orice gest de agresiune din partea colegilor.

Totodată se încearcă responsabilizarea factorilor implicați în procesul educațional, elevi, cadre didactice, părinți în vederea dezvoltării unei culturi de securitate în instituțiile de învățământ care să conducă la formarea de comportamente și atitudini în spiritul respectării normelor de conviețuire socială, atât în școli cât și în afara acestora. Ne dorim ca împreună să avem un mediu școlar în siguranță în care elevii pot și trebuie să fie vectori ai schimbării și îmbunătățirii climatului școlar din unitatea lor de învățământ. Pentru atingerea acestui deziderat sunt necesare eforturi conjugate din partea instituţiilor responsabile şi o abordare unitară a problematicii la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.

Comunicat de presă IPJ Vrancea, 20 ianuarie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?