Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Tenis: ATP confirmă că jucătorii nevaccinaţi nu vor putea juca în Franţa

ATP, organizaţia care gestionează circuitul profesionist masculin de tenis, i-a avertizat pe jucători în legătură cu consecinţele aplicării legii privind impunerea certificatul de vaccinare în Franţa, chiar dacă aşteaptă în continuare clarificări din partea Federaţiei franceze de specialitate, informează L’Equipe. Într-un comunicat transmis jucătorilor, ATP a confirmat consecinţele punerii în aplicare a legii care le interzice sportivilor nevaccinaţi să participe la orice manifestare sportivă, începând cu turneului Challenger de la Quimper (nord-vestul Franţei). „Jucătorii nevaccinaţi nu vor putea participa la turnee în Franţa”, scrie în documentul transmis de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti, care subliniată totodată „jucătorii vor trebui să fie complet vaccinaţi pentru a putea concura sau să beneficieze de un certificat medical care îi scuteşte de vaccinare din motive medicale”.

Potrivit ATP, există încă unele dubii „dacă jucătorii care s-au recuperat recent de Covid-19 vor avea voie să concureze dacă nu au primit cel puţin o doză a unui vaccin cu două doze”. Din acest motiv, organizaţia a decis să solicite „clarificări din partea Federaţiei franceze de tenis şi de la guvernul francez, înainte de de a vă oferi o actualizare pe măsură ce noi informaţii devin disponibile”.

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, care spera să-şi apere titlul de campion luna aceasta Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, s-a întors în Serbia la începutul acestei săptămâni, după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Belarusa Victoria Azarenka, fost lider mondial al tenisului feminin, s-a declarat în favoarea vaccinării obligatorii în circuitul WTA după afacerea Djokovic, pe care a calificat-o drept „circ”, scrie ziarul belgian Le Soir.

Deşi este conştientă de provocarea juridică pe care ar putea-o reprezenta acest lucru, Azarenka, membră a consiliului jucătoarelor WTA, a afirmat că ar fi „benefic pentru toată lumea” dacă WTA ar adopta o politică bazată pe principiul „nu te vaccinezi, nu joci”. Câştigătoare a două turnee de Mare Şlem, Azarenka, acum locul 25 WTA, a făcut o serie de declaraţii după ce a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann (34 WTA) în turul 2 al Openului Australiei. În opinia sa, controversa din jurul lui Djokovic este un motiv pentru a aduce claritate. „De îndată ce există o zonă gri, apar prea multe întrebări şi situaţii ca acestea. În anumite cazuri, cred că este nevoie de o adordare în alb şi negru”, a spus jucătoarea, care a dezvăluit că a contractat coronavirusul în noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?