Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

PNL-ista Codruța a fost expulzată din Spitalul Județean, dar soțul a fost introdus în DSVSA; cu tot cu bijuterii de 7.000 de euro

Dacă anul 2020 a fost încununarea succesului în viață pentru stomatoloaga PNL-istă Codruța Neagu, care s-a trezit parașutată de la cabinetul din Păunești la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani și în companii care de care mai selecte, astrele îi surâd acum și consortului. Pe numele său Marius Aurelian Neagu, aparținătorul cu acte al Codruței a reușit în sfârșit să profite de faptul că mercur se afla în retrograd – a se citi că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea este condusă încă de un pupător al moaștelor PNL-iste – astfel că a intrat cu piciorul drept în instituție.

S-a întâmplat la finele anului trecut, când domnul Neagu, de profesie veterinar, a reușit, sigur după mari emoții, să treacă de unul dintre concursurile de recrutare organizate de DSVSA Vrancea. Măcar a dat un concurs, oricum ar fi fost acesta, spre deosebire de superbitatea roșcată/ brunetă/ blondă cu care împarte bune și mai puțin bune. Pentru că, dacă interimatul Codruței în fruntea Spitalului Județean s-a decis strict prin pixul ex-ministrului Nelu Tătaru și s-a tot prelungit nejustificat până în momentul în care instanța de judecată a spus „stop”, domnul Neagu și-a arătat competențele cu ocazia concursului la care a participat.

Măcar s-a finalizat cu bine, domnul este consilier al DSVSA Vrancea, iar toată lumea este fericită în familie cu jobul său departe de casă – dat fiind că cei doi soți de top domiciliază, după cum știm, în Păunești. Împreună. Și apropo de domiciliu, cei doi nu s-au pus încă de acord cum arată casa sau terenul pe care le stăpânesc împreună. Comparând declarațiile de avere ale soților Neagu, am putea deduce că în familie nu e prea multă comunicare. Aceasta pentru că, pe de o parte, domnul Neagu veterinarul notează în declarația completată pe 7 ianuarie 2022 că are un teren intravilan de 566 de metri pătrați și o casă în suprafață de 370 mp. Împreună cu soția, însă pare că fie domnul a adăugat câțiva metri în plus, fie doamna nu a calculat chiar exact ceea ce deține. Astfel, de la dumneaei lipsesc câțiva metri, semn că nu întotdeauna calculele de acasă sunt totuna cu ce iese ulterior. Din ultima declarație a distinsei dentiste, terenul e de 555 mp (probabil îi plac cifrele rotunde, cine știe de ce), iar casa ar avea 350 mp. Unde mai punem că nici anul nu se „pupă” – capul familiei consideră că imobilul din Păunești a fost construit în 2020, iar doamna se jură în declarația completată pe 12 aprilie 2021 că anul ar fi 2019! Adevărat, am tinde să îl credem pe domnul Neagu. La discrepanțele legate de mașinile deținute nu ne oprim, dat fiind că cele două declarații sunt completate la luni distanță și ar exista o explicație.

Însă o altă problemă apare la un mic capitol unde ar trebui înșiruite bunurile sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult și așa mai departe. Aici, dacă doamna Neagu este săracă și cinstită, domnul Neagu menționează că are ceva, ceva – respectiv bijuterii în valoare totală de 7.000 de euro, dobândite între 2010 și 2021. Probabil ghiuluri proprii și lanțuri din metale prețioase, butoni așișderea și așa mai departe.

Continuând pe rânduri, în jos, aflăm din declarația domnului Neagu că în 2020 a contractat un împrumut CAR de 62.000 de lei, scandent în 2025. CAR despre care doamna familiei nu a apucat să zică, dat fiind că în declarația dumneaei apare cu totul altceva, anume un împrumut de la o misterioasă persoană fizică, de la care a luat 15.000 de euro în 2019, sumă pe care trebuia să o achite complet în 2022. La calcule ies bine soții Neagu – potrivit declarației capului de familie, care arată că s-a pricopsit cu două donații, una în valoare de 25.000 de lei, iar a doua de 5.000 de euro. Dacă judecăm după numele celor care au donat, se poate deduce că ar putea fi vorba despre tatăl și socrul acestuia. Oricum, două persoane apropiate de familiile Neagu și Mihalache. Firește, doamna Codruța nu știe nimic de așa ceva, însă cu riscul de a ne repeta, explicația logică ar putea fi decalajul dintre cele două declarații. Nu că nu ne-am putea aștepta la doamna să completeze ceva eronat sau să nu omită să completeze informațiile cerute de legislația în vigoare, dat fiind modul în care și-a bătut joc de prima declarație de avere pe care a depus-o în 2021. Cert este că în aprilie 2021, când și-a luat efectele personale de prin sertărașele biroului ocupat abuziv, doamna Codruța nu a uitat să scrie că a încasat în 2020 suma totală de 94.199 în calitate de manager interimar.

La soț nu a mai trecut nimic la acea vreme, semn că nu era așa de important. Însă a lămurit misterul câștigurilor obținute ca întreținător al familiei domnul Neagu: pe tot anul fiscal încheiat înaintea completării declarației, a adus acasă pentru facturi, mâncare și cele necesare doamnei, suma totală de 7.942 lei. Cam 660 lei pe lună ar fi venit. Domnul a mai trecut și veniturile obținute de soție din tratamentele dentare: 68.000 de lei, via CMI Dr. Mihalache Codruța. Despre activitatea doamnei prin centrele de vaccinare, unde face ce știe mai bine, potrivit competențelor, mister total. Nu or fi bani câștigați cinstit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?