Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Nu vrei să mai mergi până la Fisc? Ai la dispoziție identificare prin sistem video la înregistrarea în Spațiul Privat Virtual

Vrâncenii se pot programa online pentru a folosi metoda identificării vizuale online la înregistrarea în Spațiul Privat Virtual de la Finanțe. Această soluție este oferită celor care doresc să se înregistreze în SPV fără să se mai deplaseze la sediul Fiscului. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea au arătat că, pentru aceasta trebuie parcurși câțiva pași. Astfel, pe site-ul A.N.A.F., la categoria Servicii Online – Programări online”, după bifarea tipului de persoană şi completarea rubricilor cu datele de identificare şi organul fiscal la care se dorește programarea, se va alege: Identificarea vizuală online (sistem video) – ultima căsuţă.

Persoana care va face programarea trebuie să fie atentă deoarece aceasta trebuie efectuată în termen de zece zile de la completarea şi transmiterea cererii de înregistrare în Spațiul Privat Virtual. Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual se efectuează prin completarea şi transmiterea cererii de înregistrare, (…). În cererea de înregistrare în SPV, contribuabilul îşi exercită opțiunea privind aprobarea prin identificare vizuală online (în câmpul ”Tipul de aprobare”), arată AJFP Vrancea. Pentru cei care și-au exercitat opțiunea privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF va transmite o informare, pe adresa de poștă electronică completată în formularul de înregistrare cu instrucțiuni de desfășurare a identificării vizuale online ce se va derula și regulile de conduită. În situația în care persoana nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare, în caz contrar, neprezentarea la ora şi data comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV. De asemenea, în situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?