Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Condamnat pentru că și-a bătut fiicele alături de cei doi frați ai săi, unul fiind preot, un vrâncean susține că acestea s-au lovit și s-au tras de păr singure

Trei frați dintr-o comună a Vrancei au fost condamnați la plata unor amenzi penale pentru violență în familie și lovire, victimele acestora fiind chiar fiicele minore ale unuia dintre inculpați – cel mai în vârstă dintre aceștia. Incidentul a avut loc în august 2018 la domiciliul tatălui, când toate cele trei fiice ale acestuia au fost supuse unor corecții de către inculpați, însă în timpul procesului una dintre părțile vătămate, care era majoră, și-a retras plângerea. În schimb, celelalte două fete, care sunt minore, au solicitat daune morale de 10.000 lire sterline în lei la cursul BNR – în solidar, de la cei 3 trei inculpați. Din această sumă, instanța a acordat doar o parte, astfel că prima soluție dată de instanță a fost atacată cu apel la începutul acestui an. (…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 1.800 (o mie opt sute) lei amendă penală, reprezentând 180 de zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, pentru violenţă în familie (persoană vătămată …). (…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 1.500 (o mie cinci sute) lei amendă penală, reprezentând 150 de zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, pentru violenţă în familie (persoană vătămată …). (…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1.800 (o mie opt sute) lei amendă penală pe care o sporeşte cu o 1/3 din celalaltă pedeapsă aplicată (500 lei) pedeapsa rezultantă fiind de 2.300 (două mii trei sute) lei amendă penală, reprezentand 230 de zile – amendă.

(…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de: 2.000 (două mii) lei amendă penală, reprezentând 200 de zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, pentru lovire sau alte violenţe (persoană vătămată …). (…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 1.800 (o mie opt sute) lei amendă penală, reprezentând 180 de zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, pentru violenţă în familie (persoană vătămată …). (…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 2.000 (două mii) lei amendă penală pe care o sporeşte cu o 1/3 din celalaltă pedeapsă aplicată (600 lei) pedeapsa rezultantă fiind de 2.600 (două mii şase sute) lei amendă penală, reprezentand 260 de zile – amendă. (…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 1.800 (o mie opt sute) lei amendă penală, reprezentând 180 de zile – amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei, pentru violenţă în familie (persoană vătămată …). Inculpatul (…) execută pedeapsa de 1.800 (o mie opt sute) lei amendă penală, reprezentând 180 de zile – amendă. (…) admite în parte cererea de obligare a inculpaţilor la plata daunelor morale şi obligă inculpaţii, în solidar, să plătească părţii civile (…) suma de 4.000 lei cu titlu de daune morale. (…) admite în parte cererea de obligare a inculpaţilor la plata daunelor morale şi obligă inculpaţii, în solidar, să plătească părţii civile (…) suma de 2.000 lei cu titlu de daune morale.

Din ce a reieșit în timpul cercetărilor, inculpatul în vârstă de 42 de ani, tatăl fetelor, nu era într-o relație prea bună cu fosta sa concubină – mama acestora, care locuiește de câțiva ani singură cu tinerele în străinătate. În preajma incidentului, fosta concubină s-a întors în țară pentru a le face fetelor acte, însă inculpatul nu a fost de acord și, pentru că mama trebuia să plece, le-a lăsat pe tinere la el. De aici, pe fondul unui conflict spontan, după ce una dintre minore îl amenințase că pleacă la bunici, tatăl le-a aplicat o „corecție”, ajutat și de frații săi, în vârstă de 41 și 39 de ani.

Una dintre fete a fost lovită de mai multe ori și la diferite intervale de timp cu pumnii, picioarele și cu o coadă de mătură în diferite zone ale corpului, ceea ce a dus la leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale, în timp ce a doua minoră a fost lovită cu palmele peste față și trasă de păr – aceasta necesitând 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. A treia fiică, cea care și-a retras plângerea, a fost la rândul său lovită și trasă de păr, ceea ce a dus la leziuni traumatice care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În timpul anchetei, inculpații au avut o atitudine oscilantă. Într-un final, tatăl fetelor a recunoscut, în vreme ce frații acestuia au dat declarații contradictorii. Aceasta în condițiile în care în motivarea sentinței, așa cum apare pe rolii.ro, se precizează că unul dintre inculpați este preot, coordonând și administrând o parohie din anul 2005. Instanța a reținut că acesta, dar și ceilalți inculpați, au în general un comportament bun. (…) ambii inculpați au susținut că persoana vătămată (…) l-a lovit cu piciorul în piept pe tatăl său, împrejurare care nu a fost confirmată de inculpatul (…). Pe de altă parte, inculpatul (…) a susținut că, urmare a faptului că inculpatul (…) a lovit-o cu palma o singură dată peste față pe (…), celelalte două persoane vătămate «au început să se trântească singure pe jos și să se bată cu palmele peste față», pentru ca la finalul declarației sale să precizeze că «leziunile pretinse a fi provocate de noi au fost făcute atunci când fetele se loveau pur și simplu singure și se trânteau pe jos». În schimb, inculpatul (… – preotul – n.r.) a afirmat că, urmare a faptului că inculpatul (….) a lovit-o de două ori (nu o singură dată) cu palma peste față pe fiica sa, aceasta s-a «trântit pe jos, nu a căzut datorită loviturilor primite de la tatăl său, ci a fost voința să se trântească, s-a apucat de păr și a început să se tragă singură, țipa și se lovea singură peste față și peste corp», iar (…) «a început și aceasta să țipe, să urle, s-a băgat și a ridicat-o pe (…) de jos», se arată în motivare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?