Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Vârteșcoiu. Primarul Viorel Mîrza și-a prezentat raportul de activitate pe anul trecut

Primarul comunei Vârteșcoiu, Viorel Mîrza, și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2021. Acesta cuprinde proiectele de investiții pe care le-a derulat sau pe care le-a avut în derulare anul trecut. „În anul 2021, împreună cu colegii din primărie și consilierii locali, am reușit să finalizăm unele proiecte, să realizăm altele noi și să le depunem în vederea obținerii finanțării cu fonduri europene și naționale, astfel încât și în acest an să continuăm dezvoltarea comunei noastre, prin atragerea de fonduri noi, cât și prin o bună gestionare a bugetului local. Bugetul UATC Vârteșcoiu aferent anului 2021 a fost de 6.245.583 lei, din care a fost utilizată suma de 5.047.356 lei, aceasta fiind folosită pentru o bună funcționare, cât și pentru continuarea investițiilor de pe raza comunei noastre. La finalul anului 2021 avem un excedent bugetar de 2.188.037 lei, acesta fiind compus din excedentul anului 2020 și din sumele neutilizate anul trecut. Va fi regăsit în bugetul anului 2022 la secțiunea dezvoltare, pentru a continua și începe o serie de investiții noi“, susține primarul Viorel Mîrza.

Referitor la protecția mediului, edilul șef din Vârteșcoiu spune că au fost făcute progrese mari și asta se datorează în primul rând locuitorilor comunei, care au înțeles apelul autorităților și au selectat deșeurile menajere de cele reciclabile din ce în ce mai bine, ajungând ca în 2021 să fie selectate peste 50% din totalul de deșeuri, fapt pentru care nu vor fi plătite sume importante din bugetul local către AFM, pentru neîndeplinirea acestei ținte.

Cele mai importante investiții realizate în anul 2021 și cele pregătite pentru acest an sunt următoarele: Construire, împrejmuire și dotare loc de joacă în satul Beciu, obiectiv finalizat; Modernizarea străzilor Fântânele, Mitoc și Fdt. Maior Gh. Pastia și șanțuri betonate pe străzile: Maior Gh. Pastia, Olanelor, Matului, Troiței și Mihai Eminescu, proiect finalizat; Reabilitare Sala de Festivități Beciu, obiectiv finalizat; Construire pod peste Râul Valea Seacă, satul Faraoanele, au fost finalizate procedurile de licitație publică și în scurt timp vor începe lucrările, termen de finalizare 30-06-2022;  A fost realizată Strategia de Dezvoltare a comunei 2021- 2027, elaborată de către aparatul din cadrul primăriei; A fost întocmit Registrul Spațiilor Verzi, elaborat de către aparatul din cadrul primăriei; A fost realizat Studiul de Fezabilitate la proiectul „Construire și dotare dispensar uman Faraoanele“, se vor iniția procedurile de licitație publică și se va trece la lucrarea efectivă în acest an; A fost întocmit și depus spre finanțare europeană (AFIR), Studiul de Fezabilitate „Modernizare drumuri de exploatație agricolă în comuna Vârteșcoiu“, în lungime de 8 km; A fost realizat și depus în vederea finanțării (PNI- Anghel -Saligny), Studiul de Fezabilitate „Reabilitare drum comunal 142 și străzi în interiorul comunei“;

Sunt depuse spre finanțare încă din anul 2020 următoarele proiecte: „Înființare rețea de gaze naturale în comuna Vârteșcoiu“- 38 km( Ministerul Fondurilor Europene);  „Construire și dotare dispensar uman Vârteșcoiu” (Compania Națională de Investiții)“; „Construire și dotare After School Vârteșcoiu“ (Compania Națională de Investiții); „Construire pod peste Râul Valea Seacă, punctul Mitoc“ (Compania Națională de Investiții).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?