Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Ce șoferi găsesc polițiștii vrânceni în trafic: doi fără permis, unul drogat, patru băuți

Vineri, 14 ianuarie a.c., ora 20:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Focșani au depistat în trafic, pe Bulevardul Independenței, din municipiul Focșani, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. Întrucât tânărul avea un comportament specific consumatorilor de substanțe psihoactive, a fost condus la o unitate medicală, în vederea efectuării unui test preliminar privind consumul de substanțe psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de THC – Cannabis. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 14 ianuarie,  ora 17:10, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN2D, în comuna Vidra, sat Burca, un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 41 de ani, din comuna Vidra, nu era deținător de permis pentru nicio categorie auto, iar auto condus este înmatriculat în circulație, însă la momentul depistării nu avea montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare, deoarece conducătorul îl folosește la activități de tip off-road. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 14 ianuarie a.c., ora 08:30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești  au depistat în trafic, în comuna Slobozia Bradului, sat Cornetu, o autoutilitară cu număr de înmatriculare provizoriu, condusă de către un bărbat, de 43 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 15 ianuarie a.c., ora 22.27, polițiștii Serviciul Rutier au depistat un bărbat de 24 de ani, din Odobești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Stadionului din Odobești. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 16 ianuarie a.c., ora 09:40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Mărășești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, deși se afla sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data 16 ianaurie a.c., ora 14:05, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat un bărbat, de 66 de ani, din Odobești, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,95 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot duminică, 16 ianuarie a.c., ora 17:46, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către o femeie din localitate cu privire la faptul că autoturismul  său ar fi fost avariat în parcare iar conducătorul celuilalt autoturism a plecat de la fața locului. Din verificările efectuate, s-a constatat că un bărbat, de 66 de ani, din localitate a condus un autoturism și, din cauza stării de ebrietate, a acroșat un autoturism care se afla parcat. După ce l-au identificat, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatul figura ca având  dreptul de a conduce autovehicule suspendat și a refuzat recoltarea de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

BULETIN DE PRESĂ IPJ Vrancea, 18 ianuarie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?