Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Braşov: Primăria pune la dispoziţia turiştilor o a doua linie de autobuz spre Poiană, direct din Gară

Turiştii care vor veni cu trenul la Braşov vor avea la dispoziţie, începând de marţi, o linie directă care va face legătura între gara din oraş şi pârtiile de schi din staţiunea Poiana Braşov. Municipalitatea braşoveană şi operatorul de transport, RATBV, pun în circulaţie linia 100, care va face legătura între gara Braşov şi staţiile inferioare ale telegondolei şi telecabinei Kanzel, programul de circulaţie a autobuzelor de pe această linie fiind adaptat sosirilor şi plecărilor trenurilor din direcţia Bucureşti – Ploieşti, zona din care vin majoritatea turiştilor. „De mâine le oferim turiştilor cea mai bună şi cea mai rapidă soluţie pentru a ajunge la pârtiile din Poiana Braşov. Cei care vor veni cu trenul – cel mai rapid mijloc de transport mai ales în cazul celor care vin dinspre Bucureşti şi Ploieşti – vor lua ‘direct din tren’ autobuzul care îi duce la baza pârtiilor. În felul acesta scapă de aglomeraţia de pe Valea Prahovei, scapă de stresul găsirii unui loc de parcare în Poiană şi se pot bucura relaxaţi de cele mai bune pârtii din România. Vom continua discuţiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea călătorilor să achiziţioneze biletele pentru linia 100 odată cu achiziţionarea biletului de tren”, a declarat primarul Allen Coliban.

Până atunci, pe lângă posibilitatea cumpărării biletelor de la casele de bilete din staţii, călătorii vor putea plăti şi prin aplicaţia 24 Pay. Costul călătoriei este de 6 lei, exact ca în cazul liniei 20, care, până acum, a fost singura ce făcea legătura cu staţiunea, cu plecare din Centrul istoric.

Conform primarului, introducerea Liniei 100 este o veste bună şi pentru braşoveni, care nu vor mai fi nevoiţi să meargă până în Centrul istoric ca să urce în Poiană, pentru că, pe lângă staţia de la gară, autobuzele de pe linia 100 vor avea o staţie intermediară şi în Centrul civic, la Camera de Comerţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?