Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Instrucțiuni de la Fisc pentru completarea Declaraţiei Unice

Fiscul a publicat broșura cu instrucțiuni pentru completarea Declarației Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru anul anterior. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea arată că, la începutul lunii ianuarie, au fost aprobate modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi de gestionare a Formularului 212 „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Declarația unică trebuie completată și depusă până la data de 25 mai de către persoanele fizice care în anul 2021 au realizat individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România și/sau din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal; dispun asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil aferent anului 2021, precum şi/sau din impozitul datorat pe câştigul net anual impozabil aferent anului 2021, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, în conformitate cu reglementările art. 123^1 din Codul fiscal; în anul 2022 declară impozitul pe venit aferent veniturilor estimate/norma de venit a se realiza în România și contribuțiile sociale datorate; în anul 2022 nu realizează venituri și optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Finanțiștii vrânceni au menționat că, pe portalul www.anaf.ro, a fost publicată Broșura referitoare la Declarația unică (2022) privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, care poate fi accesată la următorul link – https://bit.ly/3FCPO8q .

Pentru a veni în sprijinul vrâncenilor care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, Fiscul a pregătit calculatoare destinate auto-servirii atât la sediul din Focşani, B-dul Independenţei nr. 24, ghişeu 15 parter, cât şi la sediile unităţilor fiscale din Adjud (str. Siret nr. 6, bl . 32 ) şi Panciu (B-dul Independenţei nr. 6). De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin și funcționarilor din cadrul organelor fiscale locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare și asistență pentru depunerea Declarației unice. Cu ajutorul calculatoarelor destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale pot fi realizate operațiuni precum înregistrarea în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual, completarea Declarației Unice sau depunerea Declarației Unice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?