ULTIMA ORĂ! Deputatul Nicușor Halici: „Toma, Vrancea nu e republica PNL!”

0
3288

Toma, Vrancea nu e republica PNL!

Pentru mine este clar: Toma a călcat astăzi în picioare jurământul depus la învestire! A trădat promisiunile făcute cu mâna pe Biblie și pe Constituție! A mers la București și a cerut bani în numele alianței PSD-PNL, apoi a venit în Vrancea și i-a împărțit în numele alianței PNL-USR-ALDE, de fapt doar la PNL, ceilalți neavând primari! Dar în toate localitățile trăiesc vrânceni! Toma, Vrancea nu e republica PNL!

Voi merge în alianța de la București și voi solicita ca de acum, repartizările să fie făcute din capitală! Lucrurile nu vor rămâne așa! Prin ceea ce a făcut astăzi la ședința extraordinară a Consiliului Județean Vrancea, când a împărțit banii de la Guvernul PSD-PNL, exclusiv pe criterii politice și cu precădere localităților cu primari PNL, Cătălin Toma își încalcă în primul rând jurământul către vrânceni! Repet: către vrânceni! Nu către vrâncenii care au votat falsele promisiuni ale liberalilor!

După ce a plâns la ușile Guvernului și a convins că este suficient de bine intenționat încât să acorde sprijin financiar tuturor Unităților Administrativ Teritoriale din județ, președintele Consiliului Județean Vrancea arată că intenția sa este una singură: aceea de a ajuta exclusiv primăriile PNL.

Ce a dovedit astăzi Cătălin Toma? Că este marioneta politică a păpușarilor care conduc din umbră PNL Vrancea și că joacă doar cum trag aceștia sforile. A dovedit că nu face cu bună credință tot ceea ce-i stă în putere și pricepere pentru binele locuitorilor județului Vrancea, așa cum a promis la depunerea jurământului. Puterea și priceperea și le folosește exclusiv pentru binele liberalilor.

Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare prezidată de liberalul Cătălin Toma, a fost votat proiectul privind repartizarea pe unități administrativ teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Vrancea, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit, estimat a se încasa în anul 2022, precum și sumele defalcate din TVA și impozitul pe venit previzionat pe anii 2023 – 2025.

Concret, este vorba despre sume de care UAT-urile au nevoie pentru a acoperi atât cheltuielile de funcționare, cât și proiectele de dezvoltare locală și cele de infrastructură care au nevoie de cofinanțare. Ce a uitat Cătălin Toma să spună este că acești bani sunt aflați „la dispoziția CJ Vrancea” grație ajutorului dat de Guvernul României format din coaliția PSD și PNL, o coaliție care în Vrancea înseamnă ceva doar când peneliștii au de câștigat.

Cătălin Toma a obținut acești bani de la Guvernul PSD-PNL tocmai cu promisiunea că va acorda sumele corect, în funcție de nevoi. Dar de la București și până  în Focșani a uitat ce a vorbit. Așa că a știut să acorde bani cu dedicație pentru comunitățile conduse de primari PNL, deși CJ Vrancea ar trebui să poarte grija tuturor UAT-urilor din județ. Cu atât mai mult cu cât, odată venit cu banii de la București, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu conducerea PSD Vrancea, Toma a fost de acord ca sumele pe care le avusese inițial în vedere în propunerea de proiect, să fie modificate astfel încât toate comunitățile locale, indiferent de culoarea politică a primarilor, să aibă de câștigat.

Toma a fost astfel de acord ca proiectul să fie amendat de consilierii județeni PSD, iar sumele să fie corect repartizate. De ieri și până astăzi însă, Cătălin Toma a trecut ușor peste discuțiile pe care le-a avut și peste aceste „amănunte” cu care a fost de acord, iar  în final a arătat că  pentru el nu contează altceva decât politica PNL. Astfel că, deși consilierii județeni PSD au propus echilibrarea sumelor, inclusiv raportat la numărul de locuitori ai localităților, sub umbrela alianței pe care PNL o are la nivel județean împreună cu USR și ALDE, amendamentul nu a trecut, iar cei 32,9 milioane lei au fost repartizați strict pe criterii de partid.

Pentru mine este clar: Toma nu este un partener de încredere, iar în aceste vremuri  când vrâncenii, românii au nevoie de colaborarea forțelor politice pentru binele comun, PNL-iștii sunt interesați doar de binele camarilei politice. Sunt convins că oamenii nu vor uita asta!

Președinte interimar PSD Vrancea,

Deputat Nicușor Halici

Comunicat de presă, 14 ianuarie 2022

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here