Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Ruginești. Continuă demersurile pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural

Autoritățile locale din Ruginești au scos la licitație contractul de lucrări privind furnizare dotări în cadrul proiectului: „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere pentru grupuri sanitare și centrală termică, cămin cultural în sat Ruginești, comuna Ruginești“. Valoarea totală estimată este de 274 mii lei. Este pentru a doua oară când acest contract este scos la licitație deoarece la prima procedură nu s-a arătat nicio firmă interesată.

Anul trecut, primarul comunei Ruginești, Ion Avram, a anunțat că a semnat contractul pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Căminului Cultural din localitate. Proiectul este finanțat prin programul FEADR și are o valoare de 500 de mii de euro. „Este vorba de o operație amplă de modernizare a imobilului. Vor fi schimbate instalația electrică și tâmplăria, va fi extinsă clădirea pentru construirea de grupuri sanitare moderne, bucătărie nouă utilată și o sală în care locuitorii comunei Ruginești vor putea organiza evenimente private. Tot aici se vor desfășura principalele activități din localitate. Căminul Cultural va putea funcționa pe tot parcursul anului fiind dotat și cu o centrală termică“, a anunțat primarul Ion Avram.

Acesta a reamintit că mai are în derulare câteva proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii locale. Este vorba de proiectul de investiții „Modernizare drumuri de interes local în Comuna Rugineşti“, dar și de reabilitarea a trei unități școlare, respectiv: „Reabilitare, modernizare Școală Primară în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Copăcești“ -568.610 lei; „Reabilitare, modernizare Școală Gimnazială în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Anghelești“- 714,724 lei; „Reabilitare, modernizare Școală Gimnazială în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Ruginești“ – 1.136.310 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?