Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Au dat spargere în 2 apartamente din Mărășești, de unde au plecat cu televizoare, scule și bani. Doar un hoț a fost condamnat

Soluție definitivă în cazul unui dosar privind mai multe furturi comise în Mărășești, în vara anului 2020. Inițial, în cauză au fost trimiși în judecată doi bărbați, în vârstă de 34 și, respectiv, 24 de ani, doar unul dintre aceștia fiind condamnat la 4 ani închisoare. Totodată, instanța a admis pretențiile civile formulate în cauză, respectiv contravaloarea bunurilor sustrase și nerecuperate: 11.890 lei către o parte vătămată și 11.000 lei către a doua. În ceea ce îl privește pe al doilea inculpat, cel mai tânăr, instanța a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a împăcării părţilor. Soluția a rămas definitivă la începutul acestui an, după ce instanța de apel a respins calea de atac promovată de cel care fusese condamnat la închisoare cu executare. Respinge, ca fiind nefondat, apelul declarat de inculpatul (…) împotriva sentinței penale pronunţată de Judecătoria Panciu. Menține starea de arest preventiv a inculpatului. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi arestării preventive de la 12.08.2020 la zi. (…) obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă, se arată în hotărâre.

Ambii inculpați domiciliau în Mărășești, faptele fiind comise pe 4 și 28 iulie 2020. Prima dată, inculpatul condamnat a intrat în apartamentul unei părți vătămate, folosind chei potrivite, de unde a sustras un televizor marca Sony și un aparat foto, marca Nikon, după care, împreună cu cel de-al doilea inculpat, a comis un alt furt, plecând din apartamentul unei alte părți vătămate cu un televizor tip plasmă marca Blaupunkt, 6 cutii cu scule electrice și mecanice, un alt televizor tip plasmă marca LG, o tabletă marca Samsung și suma de 580 euro. Din ce s-a stabilit în timpul anchetei, inculpatul a găsit un cumpărător pentru televizorul Sony, pentru 1.500 lei – spunându-i că 1-a câștigat la barbut, iar alți 2.500 lei i-a obținut prin vânzarea a două aparate de sudură și un polizor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?