FOTO: Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale, la Focșani

0
57

Centrul Cultural Vrancea în parteneriat cu Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea, participă vineri, 14 ianuarie 2022, la ora 10.00, în sediul Universității București Filiala Vrancea, la omagierea Zilei Culturii Naționale și a nașterii marelui poet Mihai Eminescu. Centrul Cultural Vrancea omagiază 172 de ani de la nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu, prin muzică și poezie împreună cu elevii și experții Școlii Populare de Artă. Avem plăcerea de-a vă invita să audiați un moment muzical oferit de Melania Stroia, expert la clasa de Canto muzică ușoară, acompaniată de Adrian Stroia la pian, cu melodiile: ,,Ce te legeni, codrule?’’ – compozitor Nicolae Bretan și ,,O, rămâi’’- compusă de George Ștefănescu.

Elevii clasei de Actorie, îndrumați de expert, Bogdan Trifan, vor recita poezii elogiind frumusețea versurilor eminesciene. Dumitru Ivan, expert la clasa Vioară, va interpreta ,,Balada lui Ciprian Porumbescu’’, celebrând cultura națională prin frumusețea muzicii de excepție a marelui compozitor român.

Vă așteptăm, cu mult drag, să sărbătoriți alături de Centrul Cultural Vrancea și de reprezentanții instituțiilor de cultură și de guvernare, participanți la eveniment, o zi dedicată muzicii, literaturii și istoriei naționale!

Comunicat de presă

Eveniment editorial cu prilejul Zilei Culturii Naționale la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Dragi iubitori ai cărții, vă invităm miercuri, 12 ianuarie 2022, începând cu ora 11, la Sala de Lectură „Ion Diaconu”, din strada Maior Gheorghe Sava nr. 4, la evenimentul de lansare a volumului „Priviri înserate” – antologie literară a scriitorilor cu deficiențe de vedere din Vrancea. Proiectul literar, inițiat și coordonat, pentru prima dată în județul nostru, de Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Vrancea și editat la finele anului 2021 de Editura „Armonii Culturale”, va avea ca invitați pe domnul Mihai Dima – prim-vicepreședinte al Asociației Nevăzătorilor din România și pe doamna Dorina Nanu – președintele Filialei Vrancea a acestei asociații. Suntem onorați să găzduim acest emoționant eveniment cultural, pe care, vă invităm să-l dedicăm, împreună, Zilei Culturii Naționale!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here