Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Cinci ani de închisoare pentru un bărbat care a furat din mai multe locuințe și mașini în Panciu

Pedeapsă aspră pentru un bărbat de 44 de ani, care a comis mai multe furturi pe raza orașului Panciu. Bărbatul s-a ales cu închisoare cu executare, fiind obligat și să achite despăgubiri către persoanele de la care sustrăsese bunuri și, chiar după ce a atacat prima sentință, apelul i-a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare a rămas definitivă. Respinge cererea de achitare formulată de inculpat, prin apărătorul din oficiu. (…) condamnă pe inculpatul (…): la 3 ani închisoare pentru furt calificat (persoană vătămată …); la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru furt calificat (persoană vătămată …); la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru furt calificat (persoană vătămată …); la 1 an închisoare pentru tentativă de furt calificat (persoană vătămată …). (…) constată că infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat sunt concurente. (…) dispune aplicarea pedepsei mai grele de 3 ani închisoare care va fi sporită cu o treime din totalul celorlalte trei pedepse, urmând să execute în total o pedeapsă de 5 ani închisoare. (…) deduce din durata pedepsei închisorii pronunţate perioada în care inculpatul a fost supus măsurilor preventive privative de libertate a reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, respectiv de la data de 28.01.2020 la zi. (…) admite acţiunea civilă formulată de partea civilă (…) şi, pe cale de consecinţă, obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 10.000 lei, cu titlu de prejudiciu material. (…) admite, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă (…) şi, pe cale de consecinţă, obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 2.000 lei, cu titlu de prejudiciu material. (…) admite, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă (…) şi, pe cale de consecinţă, obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 2.000 lei, cu titlu de prejudiciu material. (…) ia act că persoana vătămată (…) a renunţat la pretenţiile civile formulate împotriva inculaptului. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 13.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, se arăta în sentința instanței de fond, care a rămas definitivă la finalul anului trecut.

Bărbatul solicitase achitarea întrucât, pe tot parcursul cercetărilor și, inclusiv în timpul judecării cauzei, a pledat nevinovat. Însă probele strânse de anchetatori au relevat că acesta fusese cel care, între noiembrie 2019 și ianuarie 2020, produsese prejudicii substanțiale prin furturile comise. Potrivit rechizitoriului, în noiembrie 2019, acesta a intrat în curtea și locuința unei persoane vătămate, de unde a sustras suma de 100.000 lei și un motofierăstrău marca Stihl, motofierăstrău care a fost găsit ulterior la percheziții, în locuința din comuna Ghidigeni, Galați, unde inculpatul domicilia alături de rude ale sale. La aceeași dată, inculpatul a mai dat o spargere, luând 1.900 lei, precum și acte de identitate dintr-o mașină parcată în curtea altei părți vătămate.

Următoarea faptă documentată în timpul anchetei a fost comisă de inculpat în ianuarie, când a intrat într-un imobil de unde a sustras o poșetă în care se aflau bani și bunuri – 2.000 de lei, 2 carduri bancare, două carduri de sănătate, acte de identitate și două telefoane mobile. La scurt timp, același inculpat a spart geamurile a două autoturisme parcate în fața locuinței unei părți vătămate, căutând bunuri sau valori în interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?