Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Peste jumătate dintre consumatori sunt interesaţi de asigurări de viaţă care să acopere Covid (studiu)

Un număr de 54% din consumatori sunt interesaţi în acest an de încheierea unei asigurări de viaţă care să includă despăgubiri în caz de spitalizare, în ţară sau în străinătate, din accident sau boală, inclusiv pentru infectarea cu COVID-19, relevă rezultatele unui studiu publicat luni de Aegon România. Procentul este în creştere cu 16% faţă de rezultatele aceluiaşi studiu realizat de companie în 2020. În analiza realizată în acest an, femeile au răspuns în proporţie de 55% că ar opta pentru o astfel de poliţă de asigurare, în creştere faţă de cele 35% care indicau un astfel de interes în 2020. Şi în rândul familiilor moderne s-a remarcat o creştere a interesului pentru acest tip de produse, cu 62% dintre acestea declarând că îşi doresc să achiziţioneze o asemenea poliţă în 2021, faţă de doar 38%, în 2020.

Familiile moderne au vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, studii medii şi superioare, venituri medii şi mari şi copii cu vârste până în 14 ani, se menţionează în comunicatul Aegon România. Circa 57% dintre respondenţi consideră că, în contextul actual al pandemiei, acest tip de asigurare este atractiv sau foarte atractiv, cu 5% mai mult decât în 2020. Totodată, studiul relevă că în 2021 despăgubirea pentru spitalizarea cauzată de infectarea cu covid-19 a crescut cu aproape 10% în clasamentul motivelor care i-ar determina pe oameni să cumpere această poliţă. În ceea ce priveşte beneficiarii acestui tip de asigurare, 54% dintre cei chestionaţi au răspuns că ar încheia poliţa pentru ei înşişi, în creştere de la 46%, anul trecut.

Participanţii la studiu au declarat în proporţie de 40% că ar încheia asigurarea pentru partener (faţă de 33% în 2020), iar 35% au afirmat că ar încheia poliţa pentru copii – procent similar cu cel de anul trecut. În ceea ce priveşte zonele geografice, cei mai interesaţi români de achiziţia unei asemenea asigurări provin din Moldova, în procent de 61%, urmaţi de dobrogeni, 59%, şi olteni, 56%. Analiza Aegon România a fost realizată în luna noiembrie şi a inclus peste 1.000 de subiecţi cu vârste de peste 18 ani. Eşantionul pe care s-a realizat cercetarea a fost eterogen din punct de vedere al studiilor, venitului şi statusului relaţional. Respondenţii provin din toate zonele ţării şi locuiesc în oraşe sau în apropierea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?