Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Reporter cu ocazia „Zilelor Televiziunii” la Liceul Vidra

„Zilele Televiziunii”, activitate inițiată și coordonată de profesoara Doina Stratton, de la Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, a ajuns la a XI-a ediție, iar anul acesta a antrenat elevii claselor IXC, XA, XB, XC, XIIB. Activitatea este special organizată pentru elevi, având scopul de a le dezvolta creativitatea, să-i stimuleze să organizeze evenimente în vreme de pandemie, să se familiarizeze cu meseriile din mass-media, să participe la activitățile proiectelor Direcției Județene de Sport și Tineret Vrancea, precum „Identitate și valori”, „La noi la români”, cu sprijinul Liei Cazacu, expert tineret, la Campania „Tu ești viitorul tău”, cu reprezentanți ai IPJ Vrancea. Parteneri și invitați au fost elevi ai Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani, coordonați de profesoara Găucan Marilena, ai Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani, coordonați de profesoara Dumitru Laura Elena. Aceștia au făcut schimb de informații despre tradiții, port popular și lucrările realizate în cadrul proiectului liceului ,,Artă și artizani”. Toți participanții la ,,Zilele Televiziunii 2021”, care s-a desfășurat și în cadrul orelor de dirigenție, au vizionat filmul realizat de elevii clasei a X-a A ,,Parodie nuntă-n pandemie”, dezbaterea cu titlul ,,Cum să dai statului destulă putere fără să-i dai prea multă” organizată de clasa a X-a C, prezentarea de modă ,,Tradiție și modernitate” a firmelor de exercițiu, clasa a XII-a B și ,,Despre violență”, interviu realizat de clasa a X-a B.

Conform datelor frunizate de profesoara Olimpia Stoenoiu, purtătorul de cuvânt al Liceului ,,Simion Mehedinți” Vidra, la unitatea școlară de la Poarta Vrancei, Ziua Națională a României a fost, ca în fiecare an, prilej de aducere aminte a eroilor noștri și pentru ei, (parcă și pentru noi, urmașii lor) aducem lumini în căușul mâinilor! De asemenea, în așteptarea lui Moș Crăciun, elevii și profesorii Liceului ,,Simion Mehedinți” au împodobit bradul cu speranțe, decoruri felurite și scrisori. Tot ei spun că luna decembrie, tiptil ne duce către porțile dintre ani. Aici la Poarta Vrancei, elevii Liceului ,,Simion Mehedinți” Vidra, de la începutul acestui an școlar s-au bucurat atât cât s-a permis și au învățat prin activități nonformale despre artă, tradiții, istorie, mediul înconjurător, etică, promovare și colaborare. Au fost în vizite la muzeele din Vrancea, iar în săptămâna Educației Globale s-a discutat și semnalat diferite soluții pe tema protecției mediului, COP 26, în cadrul proiectelor: ,,Atuuri pentru un job verde”- DJST Vrancea și ,,Activăm viitori lideri pentru protecția naturii”, Fundația pentu arii protejate ProPark.

În fiecare lună, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea din cadrul Biroului de Siguranță Școlară sau Poliției Locale participă la activitățile proiectului liceului ,,Siguranța acasă și oriunde” și vin în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă adolescenții și familiile lor. „În timp ce scriu acest articol, unul dintre profesorii acestui liceu desface scrisoarea ce i-a fost adresată și cu glasul estompat de mască sau de emoție citește: ,,…vreau să vă mulțumesc că m-ați ajutat să înfrunt orice situație, că ați avut răbdare cu mine. Nu aș fi ajuns așa de curajoasă fără sprijinul dumneavoastră. Vă mulțumesc că nu ați lăsat vreo întrebare fără răspuns în postura de îndrumător pe lângă cea de profesor…” Mulțumim și noi profesorilor care s-au implicat în desfășurarea acestor activități: Iancu Andreea, Bucur Anca, Gaidargi Monica, Rață Virgiliu, Babiș Maricica, Mihăilă Eugen, Stoenoiu Olimpia, Rogojinaru Mariana, Stratton A. Doina, consilier educativ și în mod special doamnei director Potop Adela Cătălina și domnului director adjunct Antimirescu Ionel”, este mesajul transmis de Oancea Elena și Iacob Florina, din partea biroului de presă al Consiliul Elevilor Liceului „Simion Mehedinți” Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?