Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

VIDEO și FOTO! Mașini în șanț și accident, după ce zăpada s-a așternut pe unele drumuri din Vrancea

sursă video : Silviu Cîmpianu

Un val de aer polar a adus primul episod de iarnă în România și la noi în județ. Pe unele drumuri din Vrancea s-a așternut deja zăpada și s-a circulat cu mare greutate. În zonele din județ în care noaptea trecută a nins, drumarii au intervenit mai târziu și unii șoferi au ajuns cu mașinile în șanț. S-a întâmplat în această dimineață la Tifești și la Panciu, unde zăpada proaspăt depusă a făcut probleme.

Astfel, pe DJ 205 B, în zona localității Țifești, șoferul unui autoturism 4×4 a fost rănit ușor, după ce a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în șanț. Bărbatul a fost preluat de ambulanță, conform unei postări pe facebook, făcută de un martor care a surprins evenimentul rutier.

foto: Silviu Cîmpianu

Pe Drumul Național 2 E 85, între Cotești și Urechești, în acestă dimineață s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, iar în urma impactului, două persoane au fost rănite ușor. Centrul INFOTRAFIC din IGPR a informat la ora 6.55: „Pe DN 2 Focșani – Râmnicu Sărat, în afara localității Cotești către Urechești, județul Vrancea, a avut loc un accident între două autoturisme și o autoutilitară. În urma accidentului, două persoane au fost rănite ușor, fiind evaluate medical la fața locului. Traficul se desfășoară dirijat, în ambele direcții”, a anunțat Centrul Infotrafic
S-a estimat reluarea circulației în condiții normale în 30 de minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, cauza producerii tamponării dintre cele trei autovehicule a fost depășirea neregulamentară, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale. „În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Centrul Infotrafic a anunțat în această dimineață că nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită/restricționată, ca efect al condițiilor meteorologice nefavorabile.

Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să adapteze viteza la condițiile părții carosabile și să mărească distanța de siguranță dintre vehicule, să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic. Conducătorii auto sunt sfătuiți să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, iar dacă se deplasează în zonele înalte de munte, să aibă montate și lanțuri.

 

Meteorologii au actualizat în urmă cu puțin timp avertizarea cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol, valabilă în Moldova, Maramureș și Transilvania, inclusiv în județul Vrancea.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 08-12-2021 Ora : 9:30
Nr. mesajului:1
Intervalul :
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : ninsori moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului
Mesaj :

ACTUALIZARE
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 08 decembrie, ora 09:30 – 08 decembrie, ora 18
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.
Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei.
În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.
Notă: Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?