Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Handbal, Cupa Europeană EHF – CSM Focșani 2007 va juca în runda a patra cu Nærbø, din Norvegia!

  • Primul meci va fi în Norvegia, la 12 februarie, iar returul, în Sala Polivalentă din Focșani, la 19 februarie

CSM Focșani 2007 va întâlni în runda a patra a Cupei Europene EHF formația norvegiană Nærbø. Așa a stabilit tragerea la sorți care a avut loc ieri, 7 decembrie, de la ora 12, la biroul EHF din Viena. Cele 16 echipe calificate în optimile Cupei au fost împărțite în două grupe valorice. Din prima au făcut parte foste câștigătoare ale competiției, sub diversele sale denumiri în timp. Între acestea s-a aflat și Potaissa Turda, care și-a adjudecat trofeul în 2018. Celalată echipă românească din Cupa Europeană EHF, Minaur Baia Mare a făcut parte din grupa a doua, ca și CSM Focșani 2007. La penultima extragere din urnă, prima a fost Nærbø, din Norvegia, care urma să joace acasă în turul rundei, iar a doua a fost CSM Focșani 2007, care va evolua în Sala Polivalentă în retur. EHF a stabilit ca jocurile din turul 1 să se dispute la 12 februarie, iar returul, la 19 februarie.

Tragerea la sorți a fost transmisă în direct pe canalul YouTube Home of Handball.

Au rămas în cursa pentru trofeu cluburi din nouă țări.

Este remarcabil că România are calificate în această fază toate cele trei formații care au luat startul în competiție. Dacă Potaissa Turda și Minaur Baia Mare au mai jucat la acest nivel, și aveau, deci, experiența necesară pentru a aspira la etapele superioare ale competiției, prezența în turul 4 a echipei Focșaniului constituie pentru aceasta o performanță excepțională. Nu voi argumenta acum de ce excepțională. Voi spune doar că este un precedent creat de jucători de mare valoare conduși de o bancă tehnică de la fel de mare valoare, care au trecut bărbătește peste mari dificultăți, și-au onorat statutul de profesioniști și au fixat Focșaniul pe o hartă a handbalului unde nu-i loc pentru oricine! Această formație care face istorie pentru sportul focșănean, și cel vrâncean, deopotrivă, poate urca mai sus în competiția europeană.

Înaintea plecării în Islanda, Bogdan Rață mi-a spus că este convins că echipa se va califica. Într-un interviu de după meciul cu Haukar, a declarat că și-ar dori o formație nordică în următorul tur. A avut dreptate și cu calificarea și cu formația nordică. Nærbø este reprezentanta unui handbal, cel norvegian, care nu mai are nevoie de prezentare. Dar nu înseamnă că nu-i de eliminat. În acest moment este o formație de locurile 3-5 în campionatul Norvegiei. În rundele anterioare a eliminat pe italienii de la Raimond Sassari cu 35-28 și 26-25 și Palomano Conversano 31-27 și 25-27. Cu o pregătire foarte bună a dublei cu ei din februarie, norvegienii de la Nærbø pot fi depășiți de CSM Focșani 2007 care mai poate face o premieră – promovarea între primele 8 ale competiției. Până atunci, sunt însă multe de povestit și mai multe de făcut! Nu de echipă și conducerea ei, care au făcut și până acum mult mai mult decât s-ar fi cuvenit!

Celelalte partide ale turului 4: AHC Potaissa Turda – Alingsås HK (Suedia); Handbal Esch (Luxembrug) – Talent tym Plzenskeho kraje (Cehia); Drammen HK (Norvegia) – SKIF Krasnodar (Rusia); Minaur Baia Mare- A.C. PAOK (Grecia); HCB Karvina (Cehia) – HSC Suhr Aarau (Elveția); IFK Skövde HK (Suedia) – SKA Minsk (Belarus)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?