Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Invitație la evenimente culturale dedicate meșteșugurilor populare și sărbătorilor tradiționale de iarnă

Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, are plăcerea de-a vă invita sâmbătă, 18 decembrie 2021, la două evenimente culturale dedicate meșteșugurilor populare și sărbătorilor tradiționale de iarnă: Concursul Național al Meșteșugurilor Tradiționale Pavel Terțiu și Festivalul Naţional al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă!

Începând cu ora 10.00, sâmbătă, 18 decembrie 2021, în holul sălii Balada se va desfășura expoziția-concurs a Școlilor Populare de Artă din țară, ediția a XV-a, organizată sub egida Consiliului Județean Vrancea. Acest eveniment promovează frumusețea meșteșugurilor populare din toate zonele țării, descoperind noi talente în rândul elevilor școlilor de artă din România. În urma jurizării, elevii vor primi diplome și premii acordate la categoriile: măști populare, țesături populare (ștergare și scoarțe), crestături populare, împletituri nuiele, instrumente populare, icoane, dogărie mică și ouă încondeiate. Expoziția poate fi vizitată respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus.

De la ora 13.00, în deschiderea Festivalului Naţional al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă, va fi prezentată o paradă a ansamblurilor folclorice participante la concurs, din județele: Bacău, Botoșani, Suceava, Maramureș și Vrancea. În deschiderea coloanei de participanți vor fi prezenți: fanfara Rapsodia vultureană din comuna Vulturu și invitați din județul Vaslui – Vălăretul Datina din localitatea Deleni, care prezintă obiceiul străvechi al jocurilor de măști. Parada costumelor se va desfășura în condițiile vremii favorabile, între zona Big și sala Balada.

În urma jurizării vor fi acordate diplome și premii ce promovează obiceiurile, dansurile, cântecele și datinile din perioada Crăciunului și Anului Nou. În încheierea spectacolului va fi susținut un microrecital de muzică populară cu interpreții: Paul Ananie și Sorin Filip!

Intrarea la festivalul-concurs se face prezentând Certificatul verde și portul măștii, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus! Pentru rezervări, vă rugăm să sunați la Centrul Cultural Vrancea, telefon 0237.210213, luni-vineri, în intervalul 08.00-16.00.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?