ULTIMA ORĂ! FOTO! Incendiu provocat de un scurtcircuit electric, la o locuință din Jariștea

0
1634

Marți, 7 decembrie, în jurul orei 12:20, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la o locuință din comuna Jariștea.

La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp 3 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. De asemenea, la locul intervenției au acționat pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Jariștea și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, fiecare intervenind cu câte un echipaj și o autospecială de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișurile a două anexe și locuință pe o suprafață totală de aproximativ 150 mp.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, pompierii reușind să salveze din calea flăcărilor o bună parte din acoperișul locuinței, dar și celelalte construcții învecinate.

În urma evenimentului au ars: acoperișurile a două anexe pe cca. 100 mp și aproximativ 50 mp din acoperișul casei.  Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric provocat de un cablu/conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

 

*   *   *

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiilor electrice în locuințele şi gospodăriile cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al județului Vrancea recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;
  • Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
  • Nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
  • Nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;
  • Pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte, apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;
  • Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.
  • Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea, 7 decembrie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here