ULTIMA ORĂ! Consiliul Județean Vrancea a alocat 4,5 milioane lei pentru deszăpezirea din această iarnă

0
506

În calitate de autoritate contractantă, Consiliul Județean Vrancea a atribuit contractele pentru prestarea serviciilor de combatere a poleiului și de deszăpezire pe drumurile județene.

Astfel, UAT Județul Vrancea a încheiat cu Asocierea SC Sotirex SRL & SC Roman Impex Prest SRL, prin lider de asociere SC Sotirex SRL, pentru Lotul 1/Lot Nord, respectiv Asocierea SC Sotirex SRL & SC Construcții Generale Moldova SRL & SC Autosas SRL, prin lider de asociere SC Sotirex SRL, pentru Lotul 2/Lot Sud, contractele în vederea asigurării serviciilor de combatere a poleiului și deszăpezire pe drumurile județene.

Contractele prevăd, așadar, împărțirea județului în două zone: Baza Sud (unde sunt prevăzute 25 de utilaje) și Baza Nord (24 utilaje). Firmele responsabile vor acționa cu lame, freze, autofreze, încărcătoare și are stocuri asigurate de material antiderapant. Din cele 49 de utilaje, jumătate din ele trebuie să fie prezente în bazele de deszăpezire (pentru care se plătește tarif de ,,așteptare”), iar celelalte utilaje vor acționa numai în cazuri de urgență, dacă utilajele alocate inițial nu fac față la intervenții.

Suma alocată din bugetul CJ Vrancea pentru iarna 2021 – 2022 va fi de aproximativ 4,5 milioane lei, inclusiv TVA, care se va deconta în funcție de lucrările de deszăpezire real executate în teren, verificate de către inspectorii din cadrul Direcției Tehnice a CJ.
Toate utilajele de deszăpezire vor fi dotate cu dispozitive GPS, iar în funcție de starea vremii, se va emite ordinul de începere a lucrărilor.

De reținut că administrația județeană a atribuit contractele de deszăpezire pe drumurile județene în baza Acordului cadru de servicii nr. 2932/26.02.2019 (valabil 3 ani), acord cadru care va expira, așadar, pe 25.02.2022. Practic, s-a urmat procedura aferentă acordului încheiat în 2019, acord care va expira peste 2 luni.

sursă foto și text: Catalin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here