GALERIE FOTO: Ziua României, serbată de preșcolarii grădiniței nr.1 din Panciu

0
571

Grădinița cu Program Normal Nr.1 Panciu a derulat un inedit proiect tematic ,,România în inimi de copii”, proiect finalizat printr-o activitate numită ,,Șezătoarea” ce a avut loc la sediul grădiniței. La eveniment au participat primarul orașului Panciu, Nicolai Mărăscu, city manager-ul primăriei, Sergiu Marius Pavel și din partea Liceului Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza”, director Jalbă Bandrabur Valeriu și directorul adjunct Irimescu Luminița. Preșcolarii au îmbrăcat haine de sărbătoare și au întâmpinat oaspeții cu pâine și sare, așa cum se obișnuiește la români. Copiii au cântat, au dansat și au recitat poezii, de la cel mai mic la cel mai mare. Pe parcursul proiectului, copiii au realizat lucrări ce au fost prezentate în cadrul expoziției. La final, invitații au apreciat lucrările preșcolarilor, au gustat bucatele tradiționale și au primit cu drag darurile pregătite de copii.

La șezătoare au participat șase grupe de preșcolari alături de educatoarele Lăluciu Oana Claudia, Maftei Anamaria – Silvia, Merlan Teodora, Chiriac Luciana, Istrate Elena Corina și Palade Iuliana. „Cu ajutorul părinților, am reușit să organizăm și să ducem la bun sfârșit acest proiect. Am fost încântate să implicăm atât preșcolarii, cât și părinții acestora, proiectul fiind benefic pentru ambele părți. Copiii au reușit să cunoască din tradițiile și obiceiurile zonei, iar părinții au fost bucuroși de colaborarea familie-grădiniță”, au declarat coordonatoarele proiectului.

Ziua Națională este o zi deosebită pentru toți românii, mai ales pentru că ea are o semnificație istorică deosebită. Unirea realizată pe 1 Decembrie 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale românilor. Încă de la grădiniță copiii trebuie să afle despre istoria strămoșilor noștri tot la fel cum este obligatoriu să-și cunoască familia. ,,Felicitări pentru întreaga muncă depusă în realizarea acestui frumos eveniment. Trebuie să păstrăm tradițiile pentru că acestea sunt importante pentru comunitatea noastră. Felicitări încă o dată”, a declarat primarul orașului Panciu.

Ziua Națională este un bun prilej de a aborda astfel de subiecte pe teme de istorie, ocazie cu care insuflăm copiilor sentimente de dragoste și respect pentru limba română, țara noastră, poporul român, strămoșii noștri, pentru obiceiurile și tradițiile strămoșești, pentru istoria și eroii noștri, mândria că sunt descendenții unor oameni curajoși și iubitori de țară. „Mă bucur că am reușit să particip la acest eveniment organizat de doamnele educatoare, pentru că, până la urmă educația începe de aici, de la grădiniță. Le mulțumesc pentru frumoasa activitate și le felicit totodată pentru frumosul eveniment”, a spus și directorul Liceului Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here